Ευτυχώς που είχε το Κύπελλο...

Πάλι καλά που είχε το ματς με τον Λεβαδειακό και είδαμε τον Γκιγιέρμε, γιατί το πιο πιθανό ήταν να τον βλέπαμε απλώς ως αλλαγή στα ματς που ακολουθούν εώς τη διακοπή του Οκτωβρίου.

Ευτυχώς που είχε το Κύπελλο...

«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά ορισμένες φορές κάποιοι προπονητές (οι «νοικοκύρηδες» δηλαδή) ναι μεν ξέρουν περισσότερα απ’ όσους είναι «έξω από τον χορό», αλλά δεν θέλουν να παίρνουν ρίσκα...

Βέβαια, δεν ήταν ρίσκο να έπαιρνε π.χ. χρόνο συμμετοχής ο Γκιγιέρμε στο 5-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ενώ το σκορ ήταν στο 3-0 στο 55’. Κι αυτό, για να τον έβαζε νωρίτερα σε αγωνιστικό ρυθμό.

Δεν ήταν ρίσκο ένας παίκτης που έχει γράψει καμιά 40αριά συμμετοχές στην Ισπανία την τελευταία σεζόν, να μην μπορεί να παίξει βασικός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν για παράδειγμα ο Μπουχαλάκης έχει γυρίσει καταπονημένος και με μικροενοχλήσεις από την Εθνική ομάδα.

Ακόμα και με την Μπέτις θα μπορούσε ο Βραζιλιάνος να πάρει φανέλα βασικού ή να έπαιζε αντί του Νάτχο (αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη στο 35’). Αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί δεν είχε παίξει καθόλου στα προηγούμενα ματς.

Σιγά-σιγά προσπαθεί ο Μαρτίνς να βάλει τους «νεοσύλλεκτους» σε μία αγωνιστική τροχιά και ο Γκιγιέρμε έφτασε 27 Σεπτεμβρίου για να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής και να δείξει σε όλους ότι είναι (και ήταν) πανέτοιμος. Αυτό που γνωρίζαμε δηλαδή από το ρεπορτάζ. Ότι ο Γκιγιέρμε ήρθε έτοιμος από την Λα Κορούνια και δεν ήταν περίπτωση Τουρέ ή Ναουέλ ή Νάτχο. Ένας Νάτχο που μπήκε πιο νωρίς στην «εξίσωση» από τον Βραζιλιάνο «κόφτη».

Το έχουμε γράψει και στο «ΦΩΣ» ότι ο Γκιγιέρμε δίνοντας ανάσες στον Μπουχαλάκη σε πιο σοβαρά παιχνίδια από αυτό του Κυπέλλου, θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό και τον Ανδρέα, ο οποίος δεν είναι μαθημένος σε τέτοιες συνθήκες με τόσο υψηλής έντασης παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες και έχοντας στην πλάτη του και τα δύο 90λεπτα της Εθνικής.

Ευτυχώς λοιπόν που μπήκε σφήνα στην ατζέντα και το παιχνίδι Κυπέλλου, γιατί κακά τα ψέματα, πολύ δύσκολα θα βλέπαμε τον Γκιγιέρμε στη... διαβολοβδομάδα που ακολουθεί με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.

Τώρα, έχοντας «γράψει» ένα καλό 90λεπτο έστω και σε ένα ματς όχι τόσο υψηλών στροφών, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στην ενδεκάδα, αν όχι με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον με Μίλαν ή με ΑΕΚ. Και κυρίως να είναι μία από τις πρώτες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, αν και εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον Μαρτίνς ότι χρειάζεται φρεσκάρισμα ο άξονας της μεσαίας γραμμής σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός βρεθεί σε κατάσταση να διαφυλάξει υπέρ του σκορ.

Το ξαναλέμε: Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τι ακριβώς συμβαίνει καθημερινά στον Ρέντη. Από την άλλη, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ειδικά τον Γκιγιέρμε που αποκτήθηκε για βασικός «κόφτης», δεν θα μπορούσε να τον ρίξει νωρίτερα στη «μάχη»;

Δεν λέμε για τον Ναουέλ και τον Τουρέ που δείχνουν τα παιδιά ότι θέλουν ακόμη τον χρόνο τους. Για τον Γκιγιέρμε μιλάμε, που από τις πρώτες προπονήσεις του στον Ρέντη εμφανίστηκε λες και είχε κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα από τις... 25 Ιουνίου στο Ζέεφελντ.