Κύπελλο με κέρμα και του χρόνου βλέπουμε

Σίγουρα θα γελάνε Αλμέιδα και Λουτσέσκου με όσα γίνονται για τον τελικό του Κυπέλλου στην Ελλάδα. Μια καλή ιδέα είναι η κλήρωση με κέρμα από ελίτ διαιτητή. Υπάρχουν και άλλες λύσεις...

Κύπελλο με κέρμα και του χρόνου βλέπουμε

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε Πανθεσσαλικό, προσπάθησε να το κάνει με κόσμο, ο Μπέος είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, το πράγμα χόντρυνε, οι ανακοινώσεις ξέφυγαν, το Πανθεσσαλικό «κάηκε». Ευτυχώς όχι από επεισόδια. Δυστυχώς όχι από ενθουσιασμό.

Από Πανθεσσαλικό ξεκίνησε το ταξίδι του φετινού τελικού του Κυπέλλου, έφτασε μέχρι Αγγλία και Λονδίνα, Γερμανίες, Αυστραλίες, ΗΠΑ. Έκανε τον γύρο του κόσμου σε λίγες εβδομάδες. Πέρασε και από την Κύπρο, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σε ΟΑΚΑ, πάλι Πανθεσσαλικό. Και τώρα πάλι από την αρχή.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θέλουν τελικό με κόσμο. Καλά κάνουν. Όλοι θέλουν τελικό με ασφάλεια. Αυτοί κάνουν ακόμα καλύτερα. Η ΕΠΟ δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει, αλλά καιρός υπάρχει. Γύρος του κόσμου έχει γίνει και σε 80 μέρες, σιγά την επιστημονική φαντασία.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να δοθεί η κούπα με κλήρωση. Όπως πριν από πολλές δεκαετίες. Οι παλιοί κάτι ήξεραν. Άλλωστε πολλές δεκαετίες πίσω ήδη είμαστε. Ας μαζευτούν σε κανένα πάρκο ή χωράφι, με όλες τις τιμές. Με μεγάλα πάρτι και δεξιώσεις. Με κόσμο. Ας στρίψουν το νόμισμα με ελίτ ξένο διαιτητή. Κι όποιος το βρει, σηκώνει και την κούπα.

Η άλλη ιδέα που από καιρό έχει προταθεί σοβαρά εκ μέρους μας ήταν ο τελικός να γίνει διπλός, παραβαίνοντας μια προκήρυξη ήδη κουρελιασμένη. Δεν θα την κουρέλιαζε ένας διπλός τελικός. Με κόσμο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με κόσμο στην Τούμπα. Χωρίς κανένα κίνδυνο επεισοδίων. Με την απονομή στο νικητή ανήμερα του τελικού αν ήταν γηπεδούχος. Με την απονομή στο νικητή την άλλη μέρα στο γήπεδό του, αν στον δεύτερο τελικό ήταν φιλοξενούμενος.

Δεν έχουν αίγλη οι διπλοί τελικοί; Όχι, όντως. Αλλά από αίγλη έχουμε χορτάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα ήταν πρόβλημα να στερηθούμε λίγη.

Δεν μπορεί να αλλάξει τελευταία στιγμή ο κανονισμός; Μα εδώ αλλάζουν έδρες, ημερομηνίες, γήπεδα, αποφάσεις και συμφωνίες. Σιγά μην σοκαριζόταν κανείς αν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού από μονό σε διπλό.

Άντε και του χρόνου, ακόμα καλύτερα...