Ολυμπιακός: Ζητάει... απαντήσεις ο Μαρτίνς με Λεβαδειακό

Παρουσιάζεται απόψε (21.30) στο Κύπελλο μία τεράστια ευκαιρία στις «ρεζέρβες» να αποδείξουν στον Πορτογάλο τεχνικό ότι μπορεί να τους υπολογίζει και στα πιο σοβαρά ματς.

 

Ολυμπιακός: Ζητάει... απαντήσεις ο Μαρτίνς με Λεβαδειακό

Έντεκα νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν σήμερα το βράδυ (21.30) στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς απέκλεισε τους παίκτες που έχουν πάρει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από το ξεκίνημα της σεζόν, έτσι ώστε να τους έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε κάποιες από τις «ρεζέρβες» να του... απαντήσουν επειδή τους έδωσε ελάχιστο εώς μηδαμινό χρόνο στα προηγούμενα ματς.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά ούτε στον Γιάγια Τουρέ που ακόμη δεν είναι απολύτως έτοιμος, ούτε στον Ναουέλ που ακόμα βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής και ενσωμάτωσης στο νέο του περιβάλλον.

Οι ευκαιρίες αφορούν ποδοσφαιριστές όπως ο Σισέ, ο Κούτρης, ο Μασούρας, ακόμη και ο Δημήτρης Μάνος με τον Μάριο Βρουσάι. Όλοι τους έχουν αντιληφθεί στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου ότι είναι οι τελευταίες επιλογές στα μάτια του Μαρτίνς για τις θέσεις τους.

Ο Σισέ για παράδειγμα είναι τέταρτος στην ιεραρχία των στόπερ πίσω από Βούκοβιτς, Μεριά και Μιράντα. Ο Κούτρης πίσω από Τσιμίκα και Τοροσίδη. Ο Μασούρας πίσω από Ομάρ και (πάλι) Τοροσίδη.

Ο Μάνος πίσω από Γκερέρο και Χασάν. Ο Βρουσάι πίσω από Ποντένσε, Λάζαρο, Φετφατζίδη, Ναουέλ. Τον Πάρντο δεν τον βάζουμε καν στην εξίσωση γιατί επί της ουσίας δεν υπολογίζεται.

Επίσης, δεν βάζουμε σε αυτή την κατηγορία τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις την Τρίτη και σήμερα θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Παρόλα αυτά, είναι από τους ποδοσφαιριστές που το πολύ-πολύ να ξαναπαίξει στα άλλα δύο ματς Κυπέλλου με Παναχαϊκή και Άρη Αβάτου, γιατί φαινόταν από την προετοιμασία ότι ο Μαρτίνς δεν τον είχε στις επιλογές του.

Ο Μαρτίνς λοιπόν περιμένει... απαντήσεις από τις «ρεζέρβες» για να αξιοποιηθούν σε πολύ πιο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Το σημερινό ματς αποτελεί ένα πρώτης τάξεως τεστ κυρίως για τον Κούτρη και τον Γκιγιέρμε έτσι ώστε ο μεν 23χρονος αριστερός μπακ να παίξει (αν δεν τα καταφέρει ο Τοροσίδης) στο «Σαν Σίρο», ο δε Βραζιλιάνος «κόφτης» να μπει για τα καλά σε αγωνιστικό ρυθμό και να δώσει βοήθειες στην τριάδα – φωτιά που ακολουθεί με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.