Μια βραδιά μόνο με κέρδη για τον Άρη

Στο πρώτο ντέρμπι του Βορρά, ο Άρης αποκόμισε σημαντικά κέρδη, πέρα από τον βαθμό στον όμιλο του κυπέλλου. 

Μια βραδιά μόνο με κέρδη για τον Άρη

Το πρώτο crash test του Άρη στην Τούμπα, ήταν κάτι παραπάνω από θετικό για την ομάδα του Πακο Ερέρα. Ενθουσιάστηκε και ο ίδιος, το έδειξε μετά το παιχνίδι, γιατί ενδόμυχα θα είχε μια ανησυχία μέσα του μήπως στραβώσει το παιχνίδι. Ο Ισπανός έζησε έντονα το πρώτο του ντέρμπι και το χάρηκε.

Από το ματς αυτό ο Άρης θα έχει ουσιαστικά κέρδη, πέρα από τον βαθμό που πήρε στο κύπελλο. Πιστοποίησε τη δυναμική του, την ποιότητα των παικτών του, αντιλήφθηκε ότι μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα εφόσον συνεχίσει τη σκληρή δουλειά προσγειωμένος και συγκεντρωμένος. Είδε πως πρέπει να πορευτεί, τι να διορθώσει και τι να αλλάξει. Είδε ακόμη το βάθος στον πάγκο και εν πολλοίς, με ένα και μόνο ντέρμπι, σφυρηλάτησε χαρακτήρα.

Ασφαλώς έλειψαν βασικοί ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές, καθώς έπρεπε να δοθούν ανάσες και να πάρουν χρόνο κάποιοι άλλοι, υπό την πίεση του σφιχτού προγράμματος. Υπάρχουν όμως ξεκάθαρα συμπεράσματα.

- Ο Μάβραϊ έδειξε στην άμυνα την κλάση του. Έβγαλε το ντέρμπι σαν να έπαιζε χρόνια, ενώ έκανε ντεμπούτο. Μόλις βρει ρυθμό θα είναι ο ηγέτης της άμυνας.

- Ο Ούγκο Σόουζα δικαιώθηκε για την επιμονή του και έδειξε στον προπονητή του ότι είναι μια υπολογίσιμη λύση, ακόμη κι αν χρειάστηκε να παίξει δεξί μπακ.

- Ο Ματίγια είναι ο εγκέφαλος του Άρη στην μεσαία γραμμή. Τρομερή ποιότητα, σωστές πάσες, καθαρό μυαλό στα δύσκολα. Έχει περάσει απαρατήρητος επειδή ήρθαν άλλοι με μεγαλύτερό όνομα ή προοπτική.

- Ο Ματέο Γκαρσία θα πονοκεφαλιάσει πολλούς προπονητές και άμυνες. Μπορεί να κάνει απλό το πιο δύσκολο, δεν χάνει την μπάλα στα κέφια του, αν κόψει και τα αβίαστα λάθη θα δημιουργήσει εκρηκτικό συνδυασμό.

- Ο Μανώλης Σιώπης δεν ήταν σε καλή μέρα και έκανε πολλά και εύκολα λάθη. Όμως αν δεν παίξει δεν θα βρει ρυθμό κι αυτό είναι που του λείπει. Αν έχει δίπλα του και τον Μπάσα, θα είναι ακόμη καλύτερος.

- Ο Μπρούνο Γκάμα είναι ίσως ο πιο ποιοτικός, αλλά δεν έχει τη φρεσκάδα των δύο πρώτων αγώνων. Η απουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα χάσει σίγουρα τα δύο επόμενα παιχνίδια και ο Ερέρα θα πρέπει να βρει λύσεις στα «φτερά».

Υπάρχουν κι άλλα «ευρήματα» από το ματς στην Τούμπα. Ο Μενέντεθ κι ο Κολάσο πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα σε σχέση με τους συμπαίκτες τους. Ο Γιουνές έχει το γκολ, αλλά του λείπει η ταχύτητα. Κι όλοι μαζί κάνουν λάθη αβίαστα, λάθη αφέλειας, που μπορεί να κοστίσουν. Αυτό έγινε στα Γιάννινα, αυτό λίγο έλειψε να συμβεί και με την αντεπίθεση του Πέλκα.

Ο Πάκο Ερέρα έχει πλούσιο υλικό στα χέρια του και θα πρέπει να το διαχειριστεί σωστά για να κρατήσει την ομάδα του στα υψηλά στρώματα. Ο Ναζλίδης, που πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ στη Λάρισα, παίζει ελάχιστα στον Άρη (χτες βοήθησε όταν μπήκε) κι αυτό λέει πολλά. Υπάρχει πίσω ο έμπειρος Μαρτίνες, ακόμη κι ο νεαρός Πέντρο Βίτορ μπορεί να πάρει ευκαιρία. Και μην ξεχνάμε ότι ο Αρης έχει ήδη αρχίσει το σκάουτινγκ για τον Ιανουάριο. Τις αδυναμίες του τις ξέρει…