Ερέρα: «Έτσι πρέπει να κάνει μία μεγάλη ομάδα»

Ο προπονητής του Άρη έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Ερέρα: «Έτσι πρέπει να κάνει μία μεγάλη ομάδα»
Eurokinissi

Ο Πάκο Ερέρα τόνισε στις δηλώσεις του πως ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας (1-1) και υποστήριξε πως οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη.

Οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού στην Cosmote TV: «Είμαι χαρούμενος περισσότερο για τον τρόπο που παίξαμε και λιγότερο για το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά, όπως οφείλει να παίζει μια μεγάλη ομάδα. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε παίζοντας ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερο σημαντικό για μένα από την εμφάνιση».

Για την αντίδραση μετά το 1-0 είπε: «Σε τέτοια παιχνίδια όταν η ομάδα σκοράρει πρώτη, συνήθως οπισθοχωρεί λίγο και η ομάδα που το δέχεται θέλει να αντιδράσει, να παλέψει πιο σκληρά. Αυτό έγινε. Και οι δύο ομάδες παίξαμε πολύ καλά, πολύ συγκεντρωμένα».

Οι δηλώσεις του Ερέρα στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, με πολλές προσωπικές μονοχμαχίες. Παίξαμε καλά και οι δύο. Δεν θα μπω στη συζήτηση για το ποιος το άξιζε περισσότερο. Δεν είχαμε φόβο, προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε”.

Για το αν είδε αυτά που περίμενε να δει, σχολίασε: “Είμαι ικανοποιημένος γιατί χρησιμοποιήσαμε καινούριους παίκτες όπως τον Μάβραϊ, τον Σιώπη. Παίξαμε καλά, η εικόνα μας δεν άλλαξε. Παίξαμε καλά ακόμα κι όταν ήμασταν σε θέση άμυνα, είμαι χαρούμενος γιατί όταν έπρεπε να δημιουργήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, το κάναμε. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ”.

Για το αποτέλεσμα είπε: “Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε σε συνδυασμό και με ένα ακόμα να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και να χρησιμοποιήσουμε τον τρίτο αγώνα (με τον Εργοτέλη στην Κρήτη). Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε πεισσότερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, που και αυτή είχε ένα πλάνο”.

Για την επιλογή του Σόουζα αντί του Κωνσταντινίδη είπε: “Ο Δημήτρης δουλεύει και δικαιούται να παίξει, αλλά ήταν απόφαση τακτικής. Βάλαμε τον Ούγκο γιατί είναι στόπερ και από εκεί ο ΠΑΟΚ έχει τον Μπίσεσβαρ, γιατί αυτός συγκλίνει. Ο Ούγκο μπορεί να συγκλίνει στο κέντρο της άμυνας και να προσφέρει εκεί, ενώ ο Δημήτρης παίζει πιο πολύ στα άκρα”.

Για την ατμόσφαιρα στη Τούμπα είπε: “Ήταν φανταστική ατμόσφαιρα. Χαρούμενος όαν παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. Οι παίκτες πρέπει να απομονώνονται από αυτή την ατμόσφαιρα, να μένουν συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς».