Μόλις σταματήσει να το κάνει αυτό ο Ολυμπιακός...

Δεν θα ήταν ανεξήγητο να έκανε ανατροπή ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ. Ανεξήγητο είναι ό,τι (ξανα)έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο του β' μέρους. 

Μόλις σταματήσει να το κάνει αυτό ο Ολυμπιακός...

Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα και ο Αλμέιδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι είδηση. Η ΑΕΚ που πήγε στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» για την ανάπαυλα της ρεβάνς είχε υποφέρει, είχε κάνει καθυστερήσεις, ήξερε ότι το πράγμα είχε δυσκολέψει πάρα πολύ κι ας έχασε ο Μπιέλ το 2-0 στο 35'.

Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Ολυμπιακός ή ΑΕΚτζής ή ουδέτερος που να μην περίμενε ότι το ξεκίνημα της επανάληψης θα ήταν στο ίδιο μοτίβο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Ολυμπιακό να έχει ζεστάνει για τα καλά το κοινό του με το γκολ του Βαλμπουενά, να έχει υποχρεώσει την άμυνα της ΑΕΚ σε πολλά λάθη κοντά στην περιοχή της, να έχει δώσει δείγματα ότι θα μπορούσε στο ίδιο ρυθμό να φτάσει ακόμη πιο κοντά σε μία ανατροπή πρόκρισης που θα έμενε στην ιστορία μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα.

Δεν υπήρχε κανείς που να πίστευε ότι δεν θα επέστρεφε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός πανέτοιμος για να δώσει τα πάντα, να πιέσει κι άλλο, να κάνει φάσεις και να διεκδικήσει ό,τι ο ίδιος είχε θεμελιώσει στο πρώτο ημίχρονο.

Και μπαίνει στο γήπεδο ένας Ολυμπιακός σαν αυτόν που έχουμε ζήσει τόσες φορές φέτος. Σα να μην μπήκε καν. Πόσες και πόσες φορές έχει συμβεί αυτό; Πόσες και πόσες φορές έχει συζητηθεί, έχει ομολογηθεί, έχει γίνει υποτίθεται μάθημα.

Η ΑΕΚ αντί να νιώσει την πίεση, την άσκησε εκείνη. Βρήκε και τα έκανε. Σουτ του Χατζισαφί που κοντράρει στον Ανδρούτσο στο 47'. Μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Λιβάι στο 48' από την προσπάθεια του Πινέδα. Σουτ του Λιβάι άουτ από τα τρία μέτρα στο 49'. Νέα απόκρουση του Πασχαλάκη στον Χατζισαφί και ευκαιρία του Γαλανόπουλου στο 50'.

Ε δε θα έμπαινε το αυτογκόλ στο 52'; Κάπως θα έμπαινε. Μιλάμε για ένα πεντάλεπτο γεμάτο φάσεις της ΑΕΚ. Η μία μετά την άλλη. Τί σκεφτόταν, τί πλάνο είχε, με ποιό σκεπτικό μπήκε έτσι ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα Ολυμπιακός, προηγούμενος στο σκορ και κυνηγώντας κι άλλα γκολ, δεν θα μπορέσει κανείς να το εξηγήσει. Διότι δεν θα πείσει. Διότι έχει ξαναγίνει πάμπολλες φορές φέτος. Σε πρώτα ημίχρονα, σε δεύτερα ημίχρονα. Δεν αλλάζει. Δεν πρέπει η πολύ καλή φετινή ΑΕΚ να είχε τέτοιες σερί ευκαιρίες σε άλλο ματς φέτος και τις έκανε στο Φάληρο μέσα σε πέντε λεπτά κι ενώ έδειχνε σχεδόν πανικοβλημένη μην αποκλειστεί στο ημίχρονο, με 3-0 υπέρ της στο πρώτο ματς.

Αυτό το πράγμα, να μη διορθώνεται με τίποτα, είναι όντως ανεξήγητο. Σε μία ομάδα που έχει προσωπικότητες ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τουλάχιστον τέτοια διαστήματα στις αρχές των ημιχρόνων. Έχει πολλά θέματα που πρέπει να λύσει ενόψει και της νέας χρονιάς ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι το πρώτο. Αλλιώς θα πηγαίνει στράφι όλη η προσπάθεια που θα γίνεται από όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή.

Δεν γίνεται να δέχεται ο Ολυμπιακός πέντε φάσεις σε πέντε λεπτά μόλις μπαίνει ή επιστρέφει στο γήπεδο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Κι όμως γίνεται και ξαναγίνεται. Με όποιον και να παίζει, σε όποια συνθήκη. Με την πολύ καλή ομάδα ΑΕΚ (τρομοκρατημένη στο πρώτο μέρος του συγκεκριμένου αγώνα), με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, με την Μάντσεστερ Σίτι, με την Ρεάλ, με οποιαδήποτε μεγάλη ή μικρότερη αντίπαλο θέλει ο καθένας να σκεφτεί. Με μεγαθήρια ή με καλές ελληνικές ομάδες ή σε κανένα παιχνίδι με οποιονδήποτε.

Κι όταν αυτό ακριβώς το έχεις κάνει πολλές φορές φέτος και έχεις πάθει τόσες και τόσες ζημιές (ακόμη και στον πρώτο ημιτελικό με την ίδια αντίπαλο), ε όταν το επαναλαμβάνεις διαρκώς κάποιο σοβαρό ζήτημα υπάρχει. Και δεν έχει πλέον να κάνει με ποδοσφαιρική ικανότητα...