Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Ανιγκό για Χάμες και το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ζοσέ Ανιγκό προσέγγισε πολύ σωστά το θέμα με τον Χάμες Ροντρίγκες, ενώ για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να γίνει μάθημα το δεύτερο ημίχρονο ενόψει του ματς πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Η αλήθεια του Ανιγκό για Χάμες και το δεύτερο ημίχρονο

Κακά τα ψέματα, αλλά οι πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού μετά το 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ελάχιστες. Τουλάχιστον εκείνο που περίμενε να δει ο κόσμος ήταν προσπάθεια από την ομάδα και πίστη για την ανατροπή. Είναι στοιχεία που τα έβγαλε στο γήπεδο η ομάδα του Πειραιά και γι’ αυτό στο τέλος εισέπραξε και το χειροκρότημα της κερκίδας.

Ο Ολυμπιακός σε δέκα ημέρες θα υποδεχτεί ξανά την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα σε ένα ματς που θα είναι ίσως η τελευταία ζαριά για να μείνει ζωντανός για τη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ο αγώνας του Κυπέλλου ήταν ένα τεστ ενόψει πρωταθλήματος.

Και από τη στιγμή που έτσι το αντιμετωπίζει είναι βέβαιο πως εκεί που θα πρέπει να σταθεί είναι το δεύτερο ημίχρονο. Σε εκείνο το διάστημα η ΑΕΚ ήταν διαφορετική και πιεστική. Πέτυχε ένα γκολ, έβαλε ένα ακόμα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και έδειξε να κυριαρχεί στο παιχνίδι.

Σε δέκα ημέρες ίσως η ΑΕΚ να είναι πιο κοντά σε αυτό που έπαιξε στο δεύτερο μέρος παρά σε αυτό που έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σπάσουν το ρυθμό των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, διότι περίμεναν πως θα δεχτούν μεγάλη πίεση.

Από ‘ κει και πέρα αξίζει να σταθούμε στη δήλωση του Ζοσέ Ανιγκό για τον Χάμες Ροντρίγκες πως όλοι οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Έχει δίκιο ο Γάλλος προπονητής ότι κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από έναν σύλλογο.

Και σε αυτή την ιστορία έχει ευθύνες και το ίδιο το κλαμπ. Οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών θα πρέπει να είναι ίσες ανεξάρτητα από το τι γράφει το πίσω μέρος της φανέλας. Σε κανένα δεν θα πρέπει να δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει ότι ήρθε σε μία χώρα και μία ομάδα που είναι κατώτερη και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όταν συμβαίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι συνεργασίες όπως αυτή με τον Μαρσέλο και τον Χάμες να έχουν αυτή την κατάληξη. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από ένα κλαμπ και εδώ το ίδιο το κλαμπ θα πρέπει να το επιβάλλει σε όλους.