Ανιγκό σε ερώτηση για Χάμες: «Να αντιμετωπίζουν όλοι τον Ολυμπιακό ως μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο»

Ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, μίλησε και για τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ανιγκό σε ερώτηση για Χάμες: «Να αντιμετωπίζουν όλοι τον Ολυμπιακό ως μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο»

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανιγκό αμέσως μετά το 2-1 επί της ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από τη συζήτηση δεν ξέφυγε ούτε το θέμα του Χάμες.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες, αλλά βλέποντας το παιχνίδι μήπως θα έπρεπε να ρισκάρετε πιο γρήγορα για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός αυτό που του αναλογούσε για την πρόκριση;

Πραγματικά ήταν μία δύσκολη προσπάθεια. Τις τελευταίες εννιά μέρες έχουμε παίξει τρία παιχνίδια. Σε εξαίρεση με το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο η εικόνα μας είναι ικανοποιητική. Η εικόνα μας δείχνει ότι είμαστε ζωντανοί. Συνεχίζω να πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μας και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα παλέψουμε για να κάνουμε καλά παιχνίδια και να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Τι κρατάτε εκτός από μία νίκη γοήτρου;

Ήταν ένα πολύ καλό τεστ το σημερινό παιχνίδι. Ήταν σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μας. Ήταν ένα τεστ για να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουμε σε λίγες ημέρες για το πρωτάθλημα. Χρησιμοποιούμε αυτό το παιχνίδι ως μία πρόβα.

Είδαμε ότι δοκιμάσατε ένα σχήμα με Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μπιέλ και έχει δώσει δύο νίκες στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που το έχετε στο μυαλό σας και για τα επόμενα παιχνίδια;

Νομίζω ότι γενικότερα πρέπει να ξεχάσουμε τα δεκάρια γιατί στο μοντέρνο ποδόσφαιρο οι παίκτες παίζουν σε περισσότερες θέσεις. Ο Ματιέ όταν τον γνώρισα έπαιζε αριστερά μετά ήρθε δεξιά και μετά στον άξονα. Ο Φορτούνης μπορεί να παίξει το ίδιο καλά. Σε αυτό το επίπεδο οι παίκτες δεν σκέφτονται τη θέση τους. Σημασία δεν έχει η θέση ή το όνομα που γράφει η φανέλα, αλλά να βοηθούν την ομάδα.

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τους δύο χαφ, Εμβιλά και Χουάνγκ και ένα για το θέμα της διαιτησίας;

Ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ είναι παίκτες υψηλής κλάσης που άνετα μπορούν να παίξουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Βρίσκομαι στη διαδικασία να βρω τους καλύτερους συνδυασμούς και έχω να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που τους έχει. Είναι δύο βασικοί παίκτες για εμάς και σε αυτούς βασίζεται ο σχηματισμός της ομάδας. Για τη διαιτησία θα πω ότι αν θέλει το ελληνικό πρωτάθλημα να αλλάξει επίπεδο και να έρχονται οι καλύτεροι παίκτες, τότε θα πρέπει και οι διαιτητές να αντάξιοι αυτού του επιπέδου. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση για να αλλάξει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό και επειδή υπάρχει το κακό προηγούμενο με τον Μαρσέλο θα θέλαμε να μας πείτε τι συμβαίνει;

Δεν νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο. Δεν συμφωνώ σε αυτό. Στις ομάδες πολλοί μπορεί να έρθουν και να πετύχουν, άλλοι να μην πετύχουν και συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος και το ίδιο θεωρούσα πριν έρθω και γνώριζα την ομάδα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να θεωρούν τον Ολυμπιακό μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και έτσι να τον αντιμετωπίζουν. Πολλές φορές ένας παίκτης μπορεί να μην το πετύχει αυτό. Έτσι είναι η ζωή. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε τους λόγους που συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακός ως ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.