Τελικός Κυπέλλου: «Υψηλής επικινδυνότητας, σύσκεψη στις 20/4»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας για τον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας. 

Τελικός Κυπέλλου: «Υψηλής επικινδυνότητας, σύσκεψη στις 20/4»

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε δηλώσεις για το θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας μετά το σχετικό αίτημα της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Κούμας χαρακτήρισε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου υψηλής επικινδυνότητας τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και έκανε λόγο για σύσκεψη με τις αρμόδιες αρχές στις 20/4 ή λίγο νωρίτερα.

Για το επίσημο αίτημα της ΕΠΟ: «Το είχαμε χθες από την ΕΠΟ, το μεταβιβάσαμε στην Αστυνομία. Το ΓΣΠ έκανε ήδη μία επαφή με την ΕΠΟ. Είμαστε στη διαδικασία να δούμε που θα καταλήξει. Το αίτημα αφορά στο ΓΣΠ. Αναμένουμε την ημερομηνία, θα γίνει μία σύσκεψη θα είμαστε και εμείς και κάποια στελέχη της Ομοσπονδίας αρμόδια για θέματα χουλιγκανισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Θα γίνει μία σύσκεψη με το αρχηγείο της Αστυνομίας, διά ζώσης. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, πόσοι φίλαθλοι θα έρθουν, αν θα έρθουν, που θα μένουν. Είναι πολλά και δικαιολογημένα τα ερωτήματα της Αστυνομίας για να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου αγώνα».

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου: «Είχαμε παιχνίδια στην Κύπρο χωρίς κάρτα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, επειδή είναι παιχνίδι μεγάλης επικινδυνότητας θα πρέπει να υπάρχει μία συνεννόηση με τις αρχές. Πρώτα να δούμε λεπτομέρειες, ακόμη δεν τις έχουμε μέχρι σήμερα και σε συνεργασία με την Αστυνομία να γίνει ό,τι είναι καλύτερο αν πάρουμε την ευθύνη να γίνει το ματς εδώ».

Για το αν η Αστυνομία μπορεί να ελέγξει ένα γεμάτο ΓΣΠ: «Έχει γίνει στο παρελθόν τέτοιος αγώνας. Στην Κύπρο έχουμε συνδέσμους του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που πιθανόν θα είναι στον τελικό, δεν ξέρω αν παρθεί απόφαση να είναι μόνο φίλαθλοι από την Κύπρο ή αν θα έρθουν και πόσοι. Για την δική μας την Αστυνομία και για εμάς που είμαστε στο ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Προφορικά είπαμε να γίνει η σύσκεψη στις 20 του μήνα, ίσως γίνει και στις 17.»