Κύπελλο Ελλάδας: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Λουκάο!

Ο υψηλόσωμος Βραζιλιάνος του Απόλλωνα Λάρισας... συστήθηκε με εκκωφαντικό τρόπο στο ελληνικό κοινό, κάνοντας χατ-τρικ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Θεσπρωτό!

Κύπελλο Ελλάδας: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Λουκάο!

Υπάρχουν ξένοι παίκτες που έρχονται στη χώρα μας και θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν και να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Υπάρχουν και αυτοί που δεν βρίσκουν ποτέ ρυθμό και σημεία αναφοράς, με συνέπεια οι ομάδες να... κλαίνε τα λεφτά τους.

Ιδιαίτερα με τους Βραζιλιάνους και τους λάτιν γενικότερα, οι πρόεδροι των συλλόγων της Β’ Εθνικής που δεν τους περισσεύουν τα χρήματα για να τα σκορπάνε άσκοπα, κάνουν τον… σταυρό τους όταν τους υποδεικνύουν προπονητές και τεχνικοί διευθυντές να προχωρήσουν σε ανάλογες μεταγραφές.

Να, όμως, που βρέθηκε ένας ποδοσφαιριστής από την χώρα του καφέ, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς στην Ελλάδα όχι μόνο έδειξε έτοιμος για να βοηθήσει, αλλά πέτυχε και τρία γκολ, χαρίζοντας στον Απόλλωνα Λάρισας την πρόκριση με 3-2 στην Ηγουμενίτσα επί του Θεσπρωτού για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το όνομα αυτού Λουκάο ή πιο αναλυτικά Λούκας Μάρκος Μεϊρέλες, ο οποίος στα 22 του χρόνια ήρθε για να αφήσει το στίγμα του στον Θεσσαλικό κάμπο. Προφανώς από ένα και μόνο ματς δεν μπορεί να προδικάσει κάποιος ότι ο παίκτης θα συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα με την ίδια άνεση και μάλιστα σε υψηλότερο επίπεδο όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Από την άλλη πλευρά έδειξε από τα φιλικά προετοιμασίας κιόλας ότι το έχει το γκολ και στην ομάδα της Φιλιππούπολης θεωρούν πως μπορούν να στηριχθούν πάνω του για να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης.

Βαλκανιζατέρ...

Πως όμως κατάφερε να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στην Ελληνική πραγματικότητα ο ύψους 1.93μ. στράικερ; Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν ήρθε απευθείας από την Βραζιλία για να δοκιμάσει την τύχη του στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πέρασε τις δύο προηγούμενες σεζόν σε γειτονικές χώρες. Προ διετίας έκανε τη μετάβαση από την Άρσεναλ Σπορτ Κλούμπε όπου ξεκίνησε την καριέρα του, στην ΠΓΔΜ και εν προκειμένω στην ΦΚ Μακεντόνιγια, στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος των Σκοπίων.

Πέρσι, πέρασε στα ακόμα πιο… σκληρά, αφού αγωνίστηκε στην Τζιλιάνι του Κοσόβου, όπου σε 29 συμμετοχές πέτυχε τέσσερα γκολ και έδωσε ισάριθμες ασίστ. Δεν τα λες και θεαματικά νούμερα, ωστόσο οι επιτελείς του Απόλλωνα και για την ακρίβεια ο Μαρσέλο Τροΐζι πήρε τις πληροφορίες που ήθελε, είδε και αγώνες του σε dvd και πείστηκε πως με την κατάλληλη καθοδήγηση, δηλαδή τη… δική του ο Λουκάο θα μπορέσει να ξεχωρίσει και να ανεβάσει επίπεδο τους Θεσσαλούς.

Η Βραζιλιάνικη... παροικία

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς που δημιουργεί προσδοκίες για ακόμα καλύτερες ημέρες του Λουκάο στον κάμπο είναι το γεγονός πως στη γειτονιά της Λάρισας όπου εδρεύει ο Απόλλων έχει δημιουργηθεί μια μίνι Βραζιλιάνικη παροικία. Την… ίδρυσε, βέβαια, ο κόουτς Τροΐζι, ο οποίος έφερε τρεις συμπατριώτες του πάνω στους οποίους στηρίζεται ο άξονας της λειτουργίας των μπλε. Στην πίσω πλευρά και σε ρόλο «κόφτη» ο Λούκας Ράμος ντε Ολιβέιρα.

Πιο μπροστά ως «box to box» μέσος και με περισσότερο δημιουργικά καθήκοντα ο Νέτο Μαρκολίνο, ο οποίος πιστώθηκε δύο ασίστ στο ματς Kυπέλλου, ενώ μπροστά τους περιμένει ο Λουκάο. Η συνεργασία των τριών Βραζιλιάνων υπό την καθοδήγηση του κόουτς Τροΐζι είναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία του Απόλλωνα στη φετινή σεζόν και τα πρώτα δείγματα γραφής σε αυτήν την κατεύθυνση είναι άκρως ενθαρρυντικά.