Ολυμπιακός: Αδύναμη ομάδα τακτικά και πνευματικά, ας κοιτάξει τη νέα σεζόν

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε από την ΑΕΚ που ανέδειξε τις αδυναμίες του τόσο στο τακτικό όσο και στο πνευματικό κομμάτι.

Ολυμπιακός: Αδύναμη ομάδα τακτικά και πνευματικά, ας κοιτάξει τη νέα σεζόν

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός έκανε πράγματι ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον ΟΦΗ που θα μπορούσε να έχει βάλει και πέντε γκολ. Ακόμα και αυτό το ματς λίγο έλειψε να το χάσει η ομάδα του Πειραιά. Από 'κει και πέρα με τον Άρη είχε θέματα, αλλά δεν το πλήρωσε, διότι οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Στην Τούμπα μία από τα ίδια και στο τέλος έφτασε στο σημείο να χαμογελάει που έφυγε και με τον βαθμό.

Όποιος δεν τα έβλεπε όλα αυτά έχει εκπλαγεί με το 3-0 από την ΑΕΚ, διότι οι υπόλοιποι λίγο πολύ το περίμεναν. Ίσως εκείνο που να μην περίμενε κανείς είναι πως αυτό θα ερχόταν με την ΑΕΚ να μην παίζει στην ένταση που έπαιξε στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός έχει σοβαρά θέματα από την αρχή της σεζόν. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να κρυφτούν, αλλά όταν θα βρίσκει έναν ζόρικο αντίπαλο θα έχει σοβαρό πρόβλημα και όλοι όσοι τα κρύβουν θα εκτίθενται. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν η ομάδα του Πειραιά δεν έχει νικήσει σε κανέναν ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ακόμη δεν έχει νικήσει κανέναν εκ των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτά και μόνο λένε πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Πειραιά.

Το πράγμα μαζεύτηκε για ένα διάστημα μετά τη διακοπή του Μουντιάλ, αλλά και εκεί καταλάβαινε κανείς ότι δεν θα μπορούσε να έχει συνέχεια. Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός ήξερε ότι έπαιζε έναν τίτλο. Ίσως τον πιο εφικτό, διότι στο πρωτάθλημα τα πράγματα γίνονται διαρκώς και πιο δύσκολα. Κι όμως έδειξε ανέτοιμος απ' όλες τις απόψεις. Ανέτοιμος τακτικά και πνευματικά για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει μπροστά του πολλά ματς σαν αυτό με την ΑΕΚ και δεν ξέρουμε αν μπορεί να αλλάξει. Το ότι ο Μίτσελ έχει τις ευθύνες του είναι κάτι δεδομένο. Έχει τις μικρότερες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί και αυτή που ανέλαβε. Το ζήτημα είναι πως οι Πειραιώτες κάνουν παιδαριώδη λάθη σε κάθε ματς. Δέχονται φάσεις, πλέον και αυτογκόλ, από πλάγια. Δεν μπορούν να αλλάξουν δύο πάσες όταν ο αντίπαλος τους πιέζει. Η ομάδα του Πειραιά είναι τραγικά πίσω από τους αντιπάλους της και από εδώ και στο εξής μόνο αν κοιτάξει την αλήθεια δεν θα χάσει και την επόμενη σεζόν.