Καλλιθέα-Λαμία 1-2: Ξανά στους «8» για έκτη σερί σεζόν!

Η Λαμία απέκλεισε την πιεστική Καλλιθέα με 2-1 στο «Ελ Πάσο» και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπως κάνει πάντα από τότε που παίζει στη Super League. 

Καλλιθέα-Λαμία 1-2: Ξανά στους «8» για έκτη σερί σεζόν!

Η Λαμία νίκησε με 2-1 στο Ελ Πάσο την Καλλιθέα σε ένα συναρπαστικό ματς και με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην έδρα της πέρασε για έκτη στη σειρά χρονιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Κι αν αποκλείσει το νικητή του ζευγαριού Άγιου Νικόλαου-Απόλλων Παραλιμνίου, θα παίξει ξανά όπως πέρυσι στην ημιτελική φάση. Σε ένα τετράλεπτο με Μανούσο και Μαρτίνεθ η Λαμία πήρε προβάδισμα, η μαχητική και πιεστική Καλλιθέα μείωσε γρήγορα με τον Νίλι, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Η Καλλιθέα είχε σε ένα δίλεπτο (10' και 11') μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, πρώτα με τον Νίλι και εν συνεχεία με τον Ντεμέτριους που είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ. Με τον Γιώργο Σίμο να βλέπει τους παίκτες του όσο περνούσε η ώρα να πιστεύουν ακόμη περισσότερο στο στόχο, ενώ ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε με εσωτερικές τροποποιήσεις να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Το ματς κύλησε ισορροπημένα, με δυνατές μονομαχίες και χωρίς φάσεις στις δύο περιοχές. Στο 32' η Λαμία είχε καλό συνδυασμό, αλλά ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε την τελική προσπάθεια, αλλά στο 34' ο Γιώργος Μανούσος με ωραίο γύρισμα και σουτ στην άλλη γωνία αξιοποίησε την έξυπνη πάσα από εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς για το 0-1. Και λίγο αργότερα, στο 38' ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ έκανε το 0-2 με ωραίο αριστερό πλασέ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Τσιλούλη. Όμως στο 41' η Καλλιθέα επέστρεψε στο ματς με δυνατό σουτ του Νίλι μετά το κακό διώξιμο του Κορνέζου στη σέντρα του Κυνηγόπουλου. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ σε χέρι του Κορνέζου λίγο έξω από την περιοχή που δεν είδε ο διαιτητής, ενώ στο 44' ο Τσιλούλης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ σε ένα χορταστικό τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές άρχισαν οι ομάδες στο δεύτερο μέρος, με τον Κυνηγόπουλο να αστοχεί σε κεφαλιά στο 47'. Στο 52' η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νίλι, ο οποίος δε σούταρε αλλά πήγε να βρει πάσα μετά την μπαλιά του Βασιλούδη. Ο Παντελίδης έκανε μαζεμένες αλλαγές με τρεις βασικούς παίκτες της Λαμίας πια στο γήπεδο, ενώ ο Σίμος ζητούσε την ίδια επιθετικότητα από την ομάδα του. Στο 73' η Καλλιθέα βρήκε γκολ με κεφαλιά του Καινούργιου από φάουλ του Ντεμέτριους, αλλά σωστά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ. Με τον Τσιλούλη στο 75' να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-3, καθώς αστόχησε στο τετ-α-τετ από την πάσα του Σλίβκα. Στο 82' ο Σαράνοφ μπλόκαρε το σουτ του Ντεμέτριους, με τον Σίμο να έχει κάνει τις τελικές κινήσεις του με αλλαγές για φουλ πίεση. Στα τελευταία λεπτά υπήρξαν νεύρα και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ενώ υπήρξαν έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για το γεγονός ότι κρατήθηκε μόνον ένα τετράλεπτο καθυστερήσεων. Ο Τσιλούλης στον εξτρά χρόνο αισθάνθηκε ζαλάδα και έμεινε στον πάγκο, με την Λαμία να μένει με δέκα παίκτες καθώς δεν είχε άλλη αλλαγή να κάνει. Όμως κράτησε την πρόκριση παρά την ευκαιρία του Κυνηγόπουλου στο 94'.

Μικρογραφία

Καλλιθέα-Λαμία 1-2

Γήπεδο: «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Σκόρερ: 34' Μανούσος 0-1, 38' Μαρτίνεθ 0-2, 41' Νίλι 1-2

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 54' Μαρτίνεθ, 55' Τσιλούλης, 63' Λάσκαρης

Συνθέσεις

Καλλιθέα: Πάντος, Βασιλούδης, Βλάχος, Κολτσίδας, Καινούργιος (79' Ρέντζας), Μπουλούλης (80' Δούμτσης), Σαντάνα (58' Λάσκαρης), Κυνηγόπουλος, Ντεμέτριους, Νίλι, Λουκίνας (80' Τσιντώνης)

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (59' Γκοράνοφ), Τζανδάρης (58' Μπεχαράνο), Νούνιες (68' Σλίβκα), Ρόμανιτς (79' Γιακουμάκης), Μαρτίνεθ (59' Ντε Βινσέντι), Τσιλούλης, Μανούσος