Κύπελλο Ελλάδας: Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, νίκησε εύκολα τον Απόλλων Πόντου με 3-0

Κύπελλο Ελλάδας: Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» ο Πανσερραϊκός

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Πανσερραϊκός μετά τη σημερινή (16/12) νίκη που πέτυχε τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» επί του Απόλλων Πόντου με 3-0. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 ή στις 12 Ιανουαρίου,

Οι «κόκκινοι» ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση. Στο 12’ ο Κάνις με πλασέ και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι άνοιξε το σκορ για τα «λιοντάρια». Τρία λεπτά αργότερα, σε κεφαλιά του Καλογέρη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κάτσικα. Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Σοφιανό (30’) και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τους Αραβίδη (33’) και Δαλιανόπουλο (41’). Στο 49’ ο Κατσαντώνης πέτυχε γκολ για την ομάδα των Σερρών, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι «κόκκινοι» ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 54’ με τακουνάκι του Κατσαντώνη, μετά από σέντρα του Κάνις. Οι Σερραίου στο 58’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά του πλασέ του Κάνις πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Πίτκα. Το τελικό 3-0 σημείωσε στο 79’ με πλασέ ο νεοεισελθών Στίνα, ύστερα από σέντρα στου Σοφιανού.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουτσιαύτη από την Άρτα και σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί του Σάπκας (Θεσσαλίας) και Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Νάσερ (15’) και Αμαραντίδης (49’).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κάτσικας, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης (70’ Σιόντης), Γιανναράκης, Ανάκογλου, Θυμιάνης (70’ Δημητρίου, 74’ λ.τ. Παντεκίδης), Σοφιανός, Μασκανάκης (75’ Στίνα), Κάνις (61’ Μούργος), Κατσαντώνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Δαλιανόπουλος (85’ Σιαμπανίδης), Μαλουμαντσόκο, Καλογέρης, Νάσερ, Μουμίν, Καλαϊτζίδης (66’ Μπελεβώνης), Λαμπίρης, Αραβίδης (71’ Εσαλό΄), Αμαραντίδης, Κωστίκα.