Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-1: Η ποδοσφαιρική «ραψωδία» του Μαρσέλο!

Με τον Μαρσέλο να είναι το «κάτι άλλο» στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει δύο γκολ βγαλμένα από τα πιο ευφάνταστα ποδοσφαιρικά βιβλία, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 του Ατρομήτου κα εξασφάλισε ουσιαστικά (τυπικά στη ρεβάνς του Περιστερίου) την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-1: Η ποδοσφαιρική «ραψωδία» του Μαρσέλο!

Δύο διαφορετικούς Ολυμπιακούς είδε ο κόσμος του στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ατρόμητο. Μία ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή δημιουργικά και απαράδεκτη ανασταλτικά και μία ομάδα που στο δεύτερο μέρος είχε ένα 20λεπτο που θύμιζε τον παλιό καλό Ολυμπιακό. Εκρηκτικό, με ασφυκτικό πρέσινγκ και με έναν Μαρσέλο να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαιρικής μαγείας και εκτέλεσης, σημειώνοντας δύο τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε χάρη στο γκάζι που πάτησαν οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος. Η ρεβάνς του Περιστερίου θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον Μίτσελ να κάνει και πειραματισμούς, αφού η πρόκριση «κλείδωσε» ουσιαστικά από το πρώτο ματς.

ΜΕ ΜΑΡΣΕΛΟ ΚΑΙ ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Είχε κάτι από… Νότιγχαμ η κατάρτιση της ενδεκάδας από πλευράς Μίτσελ. Με τον Τζολάκη να επιλέγεται τελικά αντί του Πασχαλάκη (θα κάνει ροτέισον σε Κύπελλο και πρωτάθλημα στον «άσο») και τον Αγκιμπού να περνάει στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπως είχε συμβεί και με την Φόρεστ. Συγκεκριμένα, ο Τζολάκης ήταν στα γκολπόστ, οι Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσος και Μαρσέλο στην τετράδα της άμυνας, οι Εμβιλά και Κασάμι δίδυμο στα χαφ, ο Φορτούνης μπροστά τους, ο Αγκιμπού δεξιά, ο Μπιέλ αριστερά και ο Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο δε Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-3-3.

ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – «ΦΑΡΜΑΚΙ» Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ημίχρονο – ροκ. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί ένα 45λεπτο (συν τις καθυστερήσεις), όπου ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Η μπάλα πήγαινε «πάνω-κάτω» συνεχώς και αυτό οφειλόταν σε δύο πράγματα: Πρώτον στην ποιότητα των Πειραιωτών μεσοεπιθετικά, κάτι που φάνηκε στη μεγάλη ευκαιρία του Φορτούνη στο 2’ και στο γκολ του Μπιέλ στο 7’, αλλά και στην ποδοσφαιρική οξυδέρκεια των παικτών του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες πήραν χαμπάρι τις πολύ αργές επιστροφές του Μαρσέλο και στις αντεπιθέσεις είχαν σημαδέψει την πλευρά του, δημιουργώντας ένα σωρό κινδύνους στην εστία του Τζολάκη. Το γκολ της ισοφάρισης στο 11’ με τον Κάρτιανσον ήταν απόρροια της έλλειψης συγκέντρωσης του Κασάμι, ο οποίος δεν τραβήχτηκε για να βγει οφσάιντ ο επιθετικός του Ατρομήτου που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 4’, όμως, ο Ρομπάιγ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, πλασάροντας ουσιαστικά άουτ σε κενή εστία! Ο Ολυμπιακός ήταν καλός δημιουργικά, αλλά πίσω είχε άθλια αμυντική συμπεριφορά. Απαράδεκτο αμυντικό τρανζίσιον για τέτοιο επίπεδο, με αργές επιστροφές όχι μόνο του Μαρσέλο, αλλά και των χαφ του. Ο Ατρόμητος έχασε αρκετές ευκαιρίες για το 1-2. Συγκεκριμένα στο 25’ με τους Κεσχρίντα – Κιάρτανσον, στο 30’ με τον Ρομπάιγ και στο 45+2’ με τους Ρομπάιγ και Κιάρτανσον. Όλες από αντεπιθέσεις – φαρμάκι και με τον Τζολάκη στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις να κρατάει το 1-1. Οι δε γηπεδούχοι είχαν με τη σειρά τους τις ευκαιρίες για το 2-1 με την κεφαλιά του Εμβιλά (24’) και τις δύο χαμένες κεφαλιές του Μπακαμπού (35’, 42’). Ποια ήταν η γεύση που έμεινε στο τέλος του πρώτου μέρους; Ο Ολυμπιακός εύκολα θα μπορούσε να κερδίζει με 3-1, αλλά θα μπορούσε να χάνει και με… 1-3! Κι αυτό, γιατί οι αντιδράσεις του στις αντεπιθέσεις των Περιστεριωτών ήταν για άθλιες.

«ΣΕΛΗΝΙΑΣΤΗΚΑΝ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΣΕΛΟ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ!

Από το πρώτο λεπτό του β’ μέρους και με την είσοδο του Γκάρι Ροντρίγκες στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «πατήσει» τον Ατρόμητο. Και το κατάφερε με εμφατικό τρόπο! Ο Γκάρι δεν είχε καμία σχέση σε επιθετική προσφορά σε σύγκριση με τον Αγκιμπού και στο 50’ ήρθε η γκολάρα του Μαρσέλο με τον δεξί «κεραυνό» έξω από την περιοχή για να ξεκινήσει το… κρεσέντο των Πειραιωτών. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ λες και πείσμωσε από την κατώτερη των προσδοκιών εμφάνισή του στο πρώτο 45λεπτο και βγήκε από τα αποδυτήρια «σεληνιασμένος»! Η είσοδος του Ελ Αραμπί στο 60’ έδωσε άλλον επιθετικό αέρα στους πρωταθλητές, με τον Μαροκινό να γράφει το 3-1 στο 64’ και στο 65’ ο Μαρσέλο με κοντρόλ της μπάλας και σουτ στην κίνηση και προτού «σκάσει» η μπάλα στο έδαφος, «εκτέλεσε» από κοντά τον Γιαννιώτη για το 4-1. Ο Ατρόμητος με δυσκολία περνούσε τη μεσαία γραμμή, δείγμα του ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένος και έχοντας μικρύνει τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Ακίνδυνη και… άοσμη η ομάδα του Περιστερίου στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Ατρόμητο του πρώτου ημιχρόνου. Πλέον, ο επαναληπτικός του Περιστερίου απέκτησε τυπικό χαρακτήρα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 7’ Μπιέλ, 50’, 65’ Μαρσέλο, 64’ Ελ Αραμπί – 11’ Κιάρτανσον

Κίτρινες: 31’ Κασάμι - 48’ Ρομπάιγ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσος, Μαρσέλο (69’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60’ Σαμασέκου), Αγκιμπού (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (71’ Χάμες), Μπιέλ, Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ (75’ Οικονομίδης), Κούεν, Φριτζόνσον, Ροτάριου (75’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (68’ Τζαβίδας)