Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στην αρένα του «Καραϊσκάκης»

 Ο Εθνικός και ο Α.Ο Καραβάς θα αναμετρηθούν σήμερα (14/03) στις 15.15 στον  43ο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στην αρένα του «Καραϊσκάκης»

Ο «πρωτάρης» Α.Ο Καραβάς

Η ομάδα της Παλαιάς Κοκκινιάς, μετράει 91 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1927. Όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνει μέρος στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ Πειραιώς και τα χρώματα της είναι το μπλε και το άσπρο. Μάλιστα στις 10/1/2016 βραβεύτηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τα 88 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.

Από το χείλος του «γκρεμού» στο «μονοπάτι» της επιτυχίας

O Α.Ο Καραβάς, πριν από μία πενταετία βρέθηκε στα πρόθυρα διάλυσης, μετά και τον υποβιβασμό του στην Γ’ κατηγορία Πειραιά. Αυτό το απέτρεψαν κάποιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του μαζί με τον Ιωσήφ Ρούσσο, αλλά και τον Χρήστο Σκανδάλη που είναι σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου. Με πολύ κόπο και ένα κοινό όραμα, οι προαναφερθέντες κατάφεραν όχι μόνο να επαναφέρουν την ομάδα που αγαπούν εκεί που της αξίζει, αλλά να την πάνε και ένα «σκαλί» παραπάνω.

Το απίστευτο αήττητο ρεκόρ

O Καραβάς διατηρεί ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, το οποίο κρατά από τις 16/4/2016, καταγράφοντας από τότε 40 νίκες και 18 ισοπαλίες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Πέρσι, η Οδηγήτρια τερμάτισε μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τους Κοκκινιώτες στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας Πειραιά, «στερώντας» τους την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική, σε παιχνίδι με αντίπαλο τον πρωταθλητή του δεύτερου ομίλου, Κερατσίνι.

Σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου της Α’ κατηγορίας Πειραιά και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες της για να πάρει την πρώτη της άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Σε αυτή την «μάχη» θα «παλέψει σώμα με σώμα» με τον Αμπελακιακό και την Κύπρο Κορυδαλλού.

INFO: Ο Καραβάς πραγματοποιεί την «παρθενική» του συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ: ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ – ΚΑΡΑΒΑΣ 0-3 α.α, ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΚΑΡΑΒΑΣ 1-2, Α.Ο.Α.Δ. – ΚΑΡΑΒΑΣ 0-2, Προημιτελική Φάση: ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΚΑΡΑΒΑΣ 0-5, ΚΑΡΑΒΑΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ 1-0, Ημιτελική Φάση: ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΚΑΡΑΒΑΣ 2-1, ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 3-0

ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζανέτος Μώτος, Δόνας Σπυρίδων, Γολεγός Παναγιώτης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αναγνωστόπουλος Βαλάντης, Τερόλλης Μιχάλης, Μελάς Θεόδωρος, Καλιακούδας Ιωάννης, Κουμεντάκος Μιχαήλ, Αιβαλιώτης Κωνσταντίνος, Θηραίος Βασίλειος, Γκούτσιος Δημήτριος, Αναγνώστου Πάρης, Παπαδόπουλος Σταύρος, Λουκά Αλμπάν

ΜΕΣΟΙ: Omeraj Andon, Bilibashi Mishel, Ντούνιας Γεώργιος, Μητρόπουλος Αθανάσιος, Τάνκα Αριστοτέλης, Καμμένος Νικόλαος, Λίμα Κωνσταντίνος ,Γεωργίου Δημήτριος, Φούντας Συμεών, Ζαρκάδας Αναστάσιος, Χατζηπαναγιώτης Γεώργιος , Χονδρουδάκης Παντελής

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Bessou Gbassale Louis, Ρηγούτσος Ευγένιος, Μουλίδης Μανώλης, Ταλαμπέκος Κωνσταντίνος, Κούσης Ιωάννης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κόκκοτος Παύλος, ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Νομικός Αλεξάντερ Γιαν, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Βασιλειάδης Λευτέρης, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Τζανέτος Μώτος, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων, ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρούσσος Ιωσήφ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκανδάλης Χρήστος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Βρεκούσης Ευάγγελος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Μέγγουλης Δημήτριος, ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαλαβάνης Παναγιώτης, ΤΑΜΙΑΣ: Σκανδάλης Βασίλειος, ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κανάκης Αναστάσιος, ΕΦΟΡΟΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων, ΜΕΛΗ: Καραγιώργος Γεώργιος, Ελευθερίου Σάκης, Βαλαβάνης Χάρης, Παχής Κωνσταντίνος, Κονταξής Πέτρος

Ο Βαγγέλης Βρεκούσης, αντιπρόεδρος του Καραβά, δήλωσε στο fosonline.gr: «Η παρουσία μας στον τελικό Κυπέλλου Πειραιά μόνο σαν θαύμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από πέντε χρόνια περίπου το σωματείο βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης, αγωνιζόμενο στην Γ' κατηγορία του Πειραιά. Είναι η πρώτη φορά, στα 91 χρόνια συνεχoύς λειτουργίας του συλλόγου, που καταφέρνουμε να βρεθούμε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, αντιμέτωποι με τον Εθνικό, ένα από τα πιο σημαντικά σωματεία του Πειραιά, με ξεχωριστή και σπουδαία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι η ομάδα μου να κατακτήσει τον τίτλο και να καταγράψει τη μεγαλύτερη έκπληξη που έχει συμβεί τα τελευταία 40 χρόνια στο ερασιτεχνικό πειραϊκό ποδόσφαιρο στον θεσμό του Κυπέλλου.»

Το «μεγαθήριο» Εθνικός

Ο Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου (Ο.Φ.Π.Φ.), ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1923 και μετράει πάνω από 94 χρόνια ζωής. Αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία, όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλης της χώρας, έχοντας καταγράψει 36 παρουσίες στην Α’ Εθνική κατηγορία, κατακτώντας και ένα κύπελλο Ελλάδος (το δεύτερο της ιστορίας, την σεζόν 1932-1933).

Ο Εθνικός είναι ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς, στα πρωταθλήματα της οποίας ήταν βασικός πρωταγωνιστής όταν πρωτοσυστάθηκε αλλά και ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των πρώτων πανελλήνιων πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Πειραιά το 1928,το 1929 και το 1939.

Στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε την περίοδο 1927-28 συμμετείχε ως πρωταθλητής Πειραιά, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Άρη.

Την περίοδο 1934-35 αναδείχθηκε πρωταθλητής του νότιου ομίλου, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη, που όμως δεν διεξήχθη με αιτιολογία την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 50’ με τον μεγαλοβιομήχανο Δημήτρη Καρέλλα στην προεδρία, έφτασε στη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1955-56, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πρόθεση του Καρέλλα ήταν να εντάξει στην ομάδα του Εθνικού, κορυφαίους Ούγγρους διεθνείς όπως ο Φέρεντς Πούσκας και ο Σάντορ Κότσις, με τις μεγάλες ομάδες του κέντρου να ζητούν από την ΕΠΟ την τιμωρία του Εθνικού.

Ο Εθνικός κατηγορήθηκε τελικά ως «επαγγελματικό σωματείο» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος με το αιτιολογικό ότι «των φιλικών αγώνων με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της αυτοεξόριστης εθνικής Ουγγαρίας». Έτσι, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο.

Σημαντικότερη στιγμή του Εθνικού υπήρξε η κατάκτηση του κυπέλλου, το 1933, με αντίπαλο τον Άρη σε δύο αγώνες (2-2 και 2-1).

Ο Εθνικός συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της Α΄ Εθνικής από την ίδρυσή της κατηγορίας έως την περίοδο 1989-90, όταν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική.

Η ΚΡΙΣΗ

Από τη δεκαετία του 1990, ο Εθνικός εισήχθη σε μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης.
Αν και πέτυχε την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική τρεις φορές, δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική ήταν την περίοδο 1998-99, όταν τερμάτισε στην τελευταία θέση χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη. Ο Εθνικός Πειραιώς μετέχει στην Γ΄ Εθνική από το 2014 αφού πρώτα έκανε το «αγροτικό» του στο τοπικό Πειραιά. Στον 3ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας είναι δεύτερος πίσω από τη γειτόνισσα Προοδευτική, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

INFO: Ο Εθνικός έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Πειραιά το 2014, κερδίζοντας με 2-1 τον Αετό Κορυδαλλού.


ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ: ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-4, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-0 0-1(παρ.), ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-2, Προημιτελική Φάση: ΕΘΝΙΚΟΣ – Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ 3-1, Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1, Ημιτελική Φάση: ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ 1-0, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1

ΡΟΣΤΕΡ

TΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βουτσινάς Βασίλειος, Σικαλιάς Γεώργιος, Ελθίνι Γιούσεφ,

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Στασινός Αναστάσιος, Γερόλυμος Αθανάσιος, Μπένα Δημήτριος, Πεχλιβανίδης Δημήτριος, Βενέτης Νικόλαος, Ρούσσης Δημήτριος, Κρητικός Γεώργιος, Bλάχος Παναγιώτης, ΜΕΣΟΙ: Κατίδης Γεώργιος, Κωνσταντίνου Δημήτριος, Κομνηνός Παναγιώτης, Παυλάκης Ευθύμιος, Λεωνιδόπουλος Αθανάσιος, Σωπασής Σήφης, Dominquez da silva micheel angelo, Τεγούσης Κωνσταντίνος, Diego Sebastian Romano

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάναλης Γεώργιος, Κατσικοκέρης Νικόλαος, Μακρυγιάννης Παύλος, Γκέσιος Ιωάννης, Δωματάς Ιωάννης, Αυλωνίτης Αναστάσιος Άγγελος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νεντίδης Νικόλαος, ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λιούγκος Κωνσταντίνος, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Παναγιωτόπουλος Αντώνιος: ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ: Τζώρτζης Βασίλειος – Ορφανίδης Αναστάσιος – Μωϋσιάδης Παναγιώτης, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Χριστοδούλου Νικόλαος, TΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Τάκης Γιαννόπουλος

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωτσόπουλος Σπύρος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραφαντής Δημήτριος, ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Δέρβος Βασίλειος, ΈΦΟΡΟΣ: Γκότσης Παναγιώτης, ΜΕΛΗ: Αρμόδωρος Ηλίας, Καραμολέγκος Παναγιώτης, Ξυδέας Γεώργιος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος- Σταύρος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.00: Είσοδος στον αγωνιστικό των διαιτητών και των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων- συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά

Παράταξη προ των επισήμων – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

15.05: Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Π.Σ.Π.- Προέδρων ομάδων φιναλίστ με διαιτητές, προπονητές ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο σωματείων.

15.10: Κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 από την Ε.Π.Σ.Π. και τις δύο ομάδες των φιναλίστ.

15.15: Έναρξη Τελικού αγώνα Κυπέλλου Πειραιά Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Απονομή στην φιναλίστ ομάδα Κυπέλλου και μεταλλίων (προπονητή και ποδοσφαιριστών)

Απονομή αναμνηστικών στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στους παρατηρητές και στο γιατρό του αγώνα

Απονομή επάθλου στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του κυπέλλου

Απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα, Κυπέλλου και μεταλλίων

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΠΑΘΑΣ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΑΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ:IOΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΚΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΖΗΣ

ΙΑΤΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΛΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΕΒΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

1976-ΣΠΙΘΑ

1977- ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

1978 – ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1979 – ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1980- ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ

1981- ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ

1982- ΙΩΝΙΚΟΣ

1983-ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ

1984 -ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1985- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1986- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

1987- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1988- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

1989 – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

1990- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1991- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

1992- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

1993- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

1994- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

1995 -ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1996-ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1997-ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1998- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

1999- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

2000- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2001-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

2002- ΕΡΑΣ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

2003- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2004- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2005- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2006- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2007- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

2008- ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

2009- ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

2010- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

2011- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2012- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2013- ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2014- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2015- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2016- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ