ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με άνεση και rotation στους «16»

Με σκόρερ τους Κοσίδη (6') και Μάνταλο με πέναλτι (που δεν ήταν) στο 68' η ΑΕΚ 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πολλές αλλαγές ο Αλμέιδα. 

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με άνεση και rotation στους «16»

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η ΑΕΚ και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, έστω και να δεν έκανε κάποια ιδιαίτερα καλή εμφάνιση. Με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει την ευκαιρία χρησιμοποίησης πολλών νέων παικτών και όχι μόνο του Σιντιμπέ που άρχισε να παίρνει ρυθμό. Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς με τον Κοσίδη και διευκόλυνε το έργο της, ενώ τη διευκόλυνε και ο... Διαμαντόπουλος με το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της στο 68' όταν ο ΠΑΣ είχε αρχίσει να ξεμυτά για την ισοφάριση.

Από νωρίς η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο, αφού γλίτωσε το γκολ από ένα λάθος του Στάνκοβιτς και μια χαμένη ευκαιρία του Παμλίδη στο 2'. Κι έφτασε μόλις στο 6' στο προβάδισμα με κοντινό αριστερό πλασέ του Μιχάλη Κοσίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στην ασθενή απόκρουση του Πρίορ στο σουτ του Αραούχο. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τραυματίστηκε (τράβηγμα στο δικέφαλο) και αντικαταστάθηκε από τον Αθανασίου, ο οποίος έκανε αποκρούσεις σε προσπάθειες του Μάνταλου στο 22΄και του Αραούχο στο 31'. Έστω κι αν δεν ανέβασε ρυθμό η ΑΕΚ είχε φάσεις με Ελίασoν και Μάνταλο, δίχως να μπορέσει να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά και χωρίς ο ΠΑΣ να την απειλεί.

Δεν υπήρχαν αλλαγές από Αλμέιδα και Στάικο με την έναρξη του β' μέρους, αλλά γρήγορα ο προπονητής του ΠΑΣ πέρασε Ροσέρο και Λώλη στο ματς για να κάνει πιο επικίνδυνη επιθετικά την ομάδα του. Στο 57' ο Ελίασον πέρασε ωραία στον ολομόναχο Αραούχο που δεν μπόρεσε να κοντρολάρει. Και στο 62' ένα σουτ του Γιόνσον έφυγε ψηλά. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ανεβεί βλέποντας ότι η ΑΕΚ δεν επιχειρούσε φορτσάρισμα, με τους Ριένστρα και Ροσέρο να απειλούν σε ένα δίλεπτο, λίγο πριν η ΑΕΚ πάρει πέναλτι. Στο 68' ο Πέτρος Μάνταλος έκανε το 2-0, αλλά είχαν δίκιο οι παίκτες του ΠΑΣ να διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διαμαντόπουλου καθώς ο Καραχάλιος πρώτα δέχτηκε επιθετικό φάουλ προτού πέφτοντας τραβήξει τον Ελίασον. Μεγάλη απόκρουση του Αθανασίου στο 79΄σε σουτ του Αραούχο, με τον Αλμέιδα να έχει φρεσκάρει πολύ την ενδεκάδα του κάνοντας διαχείριση και ενόψει του επόμενου αγώνα. Και καλή προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα του Λιβάι στο 89', όπως και στο 92' όταν γύρισε στον Γκατσίνοβιτς που νικήθηκε από τον Αθανασίου στην τελευταία φάση του ματς.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

Σκόρερ: 6' Κοσίδης 1-0, 68' Μάνταλος πεν. 2-0

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 60 Λώλης, 74' Γαλανόπουλος, 82' Αραούχο

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80' Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75' Φράνσον), Ελίασον (72' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72' Λιβάι Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρίορ (19' λ.τ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76' Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56' Ροσέρο), Φοφανά (76' Μπάλαν), Παμλίδης (56' Λώλης)