Αυτός ο άνθρωπος, άραγε, πείθει τους ΠΑΟΚτσήδες;

Ο ΠΑΟΚ έχασε και τον τρίτο στόχο της σεζόν 2021-2022 με την ήττα στον τελικό-παρωδία του Κυπέλλου από τον ΠΑΟ και ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι κατά πόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου πείθει τους οπαδούς της ομάδας του με όσα εκστομίζει πριν και μετά τους αγώνες...

Αυτός ο άνθρωπος, άραγε, πείθει τους ΠΑΟΚτσήδες;

Αρχικά ο ΠΑΟΚ ήταν «μέσα και στους τρεις στόχους του». Μετά ήρθε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός -με δύο ήττες από τη Μαρσέιγ- κι έμειναν δύο.

Στη συνέχεια ήταν «μέσα στους δύο στόχους του». Μετά ήρθε και η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό -με διαφορά που για να είμαστε ρεαλιστές δεν μπορούσε να καλυφθεί ούτε με... δεύτερα πλέι οφ- κι έμεινε ένας.

Ακολούθως ήταν «μέσα στον ρεαλιστικό στόχο του Κυπέλλου». Μετά ήρθε η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον τελικό-παρωδία του ΟΑΚΑ, και στον ΠΑΟΚ τελικά έμεινε η «επιτυχημένη πορεία» και οι... δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τα όσα -εξευτελιστικά για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα- συνέβησαν στο Μαρούσι δεν θα τα σχολιάσουμε εδώ. Σχολιάστηκαν, άλλωστε, ήδη και εύστοχα από το Fosonline.

Θα καταπιαστούμε με ένα ερώτημα που προκύπτει μετά το τέλος της σεζόν του «Δικεφάλου του Βορρά». Μιας «από τις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου», κατά τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν τα όσα ευφάνταστα εκστομίζονται από τον Ρουμάνο τεχνικό πριν και μετά τους αγώνες του ΠΑΟΚ πείθουν ακόμα τους οπαδούς της ομάδας. Και όχι μόνο αυτούς, αλλά και τους συναδέλφους που καλύπτουν το «ασπρόμαυρο» ρεπορτάζ, ή ακόμα-ακόμα και τους διοικούντες την ΠΑΕ. Γιατί σίγουρα δεν πείθει κανέναν άλλο.

Αν κανείς διαβάσει τις δηλώσεις που έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Λουτσέσκου, χωρίς να έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της ομάδας του, θα νομίσει ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στο... παρά πέντε από τον τελικό του Conference League, ότι έχασε το πρωτάθλημα στον πόντο από τον Ολυμπιακό, και ότι ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου αδίκως από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που χαλάει το αφήγημα του Ρουμάνου είναι η... πραγματικότητα.

  • Διότι στην πραγματικότητα, το πρωτάθλημα είχε... πετάξει για τον ΠΑΟΚ πριν τα πλέι οφ. Κι όμως ο Λουτσέσκου έλεγε ότι είναι «μέσα στον στόχο της κατάκτησής του».
  • Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε δίκαια. Άσχετα αν ο Λουτσέσκου δεν... πείθεται, επειδή έχασε ματς με πέναλτι που κέρδισε ο αντίπαλος.
  • Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ στους αγώνες με τη Μαρσέιγ και τα όνειρα τελικού ρεαλιστικά ήταν όνειρα θερινής νυκτός. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το Conference είναι κάτι σαν το Intertoto του παρελθόντος.

Έστω κι έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους «8». Μπράβο του, γιατί αυτό ήταν και το highlight μιας παντελώς αποτυχημένης σεζόν. Αν ρωτήσετε, βέβαια, τον Λουτσέσκου, αυτός θα πει ότι η σεζόν είναι από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του συλλόγου...

Υ.Γ.: Γιατί, άραγε, ο Ρουμάνος έσπευσε να κάνει αυτή την απίθανη δήλωση περί «επιτυχημένης σεζόν» ΠΡΙΝ από τον τελικό του Κυπέλλου; Μήπως γιατί μετά την παταγώδη αποτυχία στο πρωτάθλημα και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έβλεπε να... έρχεται και η ήττα στον τελικό και ήθελε να... κατοχυρώσει την «επιτυχία» ανεξαρτήτως αποτελέσματος; Κι ακόμα κι έτσι να είναι, πιστεύει μήπως ο ίδιος ότι έπεισε κάποιον; Θα μου πείτε, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...