Γιοβάνοβιτς: «Πάμε να πάρουμε το Κύπελλο, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενώ στάθηκε στην καθοριστική στήριξη του κόσμου και καυτηρίασε το βεβαρημένο πρόγραμμα στο τέλος της σεζόν. 

Γιοβάνοβιτς: «Πάμε να πάρουμε το Κύπελλο, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό τελικό του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ έπλεξε το εγκώμιο τόσο των ποδοσφαιριστών του όσο και του κόσμου του «τριφυλλιού», ενώ εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του προγραμματισμού που υπήρξε από πλευράς Super League και είχε σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα στο τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για το πως διαχειρίζεται πνευματικά τον τελικό:

«Χαίρομαι που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό και για εμάς και για την ομάδα να είμαστε μια από τις δυο ομάδες του τελικού. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για σκέψη, το πρόγραμμα έτσι όπως έγινε στα πλει οφ και η σημασία των παιχνιδιών μας ανάγκαζαν να κοιτάμε κάθε ένα παιχνίδι. Διεκδικούσαμε μέχρι τελευταία στιγμή το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ξέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι είναι οδηγός για να μας οδηγήσει στην Ευρώπη. Ένας τελικός Κυπέλλου είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες που συμμετέχουν. Φέτος έτσι όπως έγινε δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο για να κάνουμε πολλά πράγματα, για προπονήσεις και συζητήσεις. Με την ίδια πίεση και ταχύτητα θα αντιμετωπίσουμε και το αυριανό παιχνίδι».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει πετύχει αυτά που ήθελε, ότι έπιασε αυτά που είχε στο μυαλό του:

«Είχα πει τι θα ήθελα, καταφέραμε κάποια πράγματα καλά νομίζω στην διάρκεια της χρονιάς μέσα από τις διάφορες καταστάσεις που είχαμε βιώσει αλλά και από τα καλά παιχνίδια. Σε κάποιες περιόδους τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, δεν είχαμε τόσο μεγάλη σταθερότητα. Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι φίλαθλοι στην διάρκεια της χρονιάς κι όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Μας βοήθησαν να εξελίσσεται η ομάδα μας πολύ καλύτερα, να έχει καλή απόδοση και στόχους μπροστά της που ναι μεν ήταν δύσκολοι αλλά είχαμε μια συνέχεια για να τους κατακτήσουμε. Κι αυτοί ήταν να εξασφαλίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου, που είναι κάτι που ξεχωρίζει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Κάναμε ένα πρώτο βήμα όσον αφορά τις υποχρεώσεις μας. Είναι μια καλή αρχή, αυτή η χρονιά με αφήνει ικανοποιημένο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά νομίζω στο τέλος δικαιωθήκαμε όλοι κι έχουμε μπροστά μας άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο που είναι πολύ σημαντικό».