Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: «Έμφραγμα» στην παράταση

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 και οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση στον τελικό. Στην παράταση τα δύο γκολ. Ελ Αραμπί στο 105' και Τσόλακ στο 108' οι σκόρερ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: «Έμφραγμα» στην παράταση

Χρειάστηκαν παράταση Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για να λύσουν τις διαφορές τους και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά και την παράταση οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, αλλά το εκτός έδρας γκολ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 105' με το πέναλτι του Ελ Αραμπί, αλλά στο 108' ο Τσόλακ ήταν αυτός που έκανε το 1-1 και έδωσε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς. Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο παίκτη του τον Βατσλίκ, αλλά δεν αρκούσε για να πάρει την πρόκριση. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάλεψαν για να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερα τρεξίματα και στο δεύτερο ημίχρονο πιο πολλές ευκαιρίες και τελικά προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

Στα σίγουρα και οι δύο

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας. Αντί του Μανωλά ξεκίνησε ο Σισέ και οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι. Εμπιστεύτηκε και πάλι την τριάδα, Εμβιλά, Μαντί, Μπουχαλάκη για τα χαφ και τους Μασούρα, Γκάρι Τικίνιο για την επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 με τους Αουγκούστο, Κούρτιτς στα χαφ και τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους, ενώ στα άκρα ήταν οι Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο Άκπομ.

Δυναμικό ξεκίνημα

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ώθηση που έδινε ο κόσμος. Είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 15' περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ οι πρωταθλητές έψαχναν μπαλιές στην πλάτης άμυνας. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τη δεξιά πλευρά του με τον Ροντρίγκες να παίρνει αρκετές μπάλες για να δημιουργήσει καταστάσεις. Σε εκείνη την πλευρά μετέφεραν το παιχνίδι οι Πειραιώτες με τον Γκάρι να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά να λείπει η μεγάλη φάση.

Ο ΠΑΟΚ κατοχή, ο Ολυμπιακός ευκαιρίες

Σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στις συνθήκες του αγώνα και άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο με τον Ολυμπιακό να μένει πιο πίσω. Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν μία καλή κόντρα και είναι αλήθεια ότι σε δύο περιπτώσεις απείλησαν με σουτ του Μπουχαλάκη και του Μαντί έξω από την περιοχή. Η καλύτερη στιγμή σημειώθηκε στο 41' με τον Εμβιλά να δημιουργεί για τον Μασούρα, αλλά ο Πασχαλάκης να τον νικάει. Και κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε με τον ρυθμό το αγώνα πάντως να πέφτει αισθητά από το 25' και μετά.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μπίσεσβαρ δεν μπορούσε να συνεχίσει και παραχώρησε τη θέση του στον Σοάρες. Το ματς συνεχίστηκε από εκεί που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Το τέμπο δηλαδή ήταν χαμηλό και έλειπε η ένταση. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά στην ουσία χωρίς να απειλεί τον Βατσλίκ. Το ματς είχε αρκετή δύναμη και σκληρές μονομαχίες, αλλά έλειπαν οι ευκαιρίες με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την κατοχή, αλλά μέχρι εκεί. Ο Μαρτίνς στο 61' έβαλε τον Καρβάλιο και ο Λουτσέσκου ένα λεπτό αργότερα τον Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής αποδείχτηκε καθοριστικός για να αλλάξει τον ρυθμό και να γίνει η ομάδα του πιο επικίνδυνη. Στο 66' ανάγκασε τον Βατσλίκ να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν σαν να γύρισε ο διακόπτης του αγώνα.

Υπήρχαν στιγμές που ο ρυθμός ήταν ξέφρενος με τους δύο πορτιέρε να είναι αυτοί που κρατούσαν όρθιες τις ομάδες τους. Στο 72'ο Βατσλίκ σταμάτησε τον Σοάρες και στο 73' ήταν η σειρά του Πασχαλάκη να πει "όχι" στον Γκάρι, ενώ νωρίτερα είχε δει τον Μασούρα να μην μπορεί να τον νικήσει. Ο ρυθμός είχε ανέβει αρκετά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά την ίδια ώρα να προσέχουν πολύ και τα μετόπισθεν. Ο Βατσλίκ ήταν αυτός που κρατούσε όρθια την ομάδα του όταν ο ΠΑΟΚ έχοντας σπουδαίες αποκρούσεις. Ο Ολυμπιακός δημιουργικά τα είχε βρει σκούρα και δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις παρά το γεγονός ότι είχε περάσει στο γήπεδο ο Καρβάλιο. Ακόμη και όσες φορές το έκανε ο Πασχαλάκης ήταν εκεί, αλλά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν οι Βατσλίκ και Σωκράτης και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Δραματική παράταση

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους της παράτασης οι δύο ομάδες έδειξαν να είναι προσεκτικές στις κινήσεις τους και να μην θέλουν να πάρουν το ρίσκο. Ήταν ξεκάθαρο πως ένα λάθος θα έκρινε τα πάντα. Ένα λάθος θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τις άμυνες. Στο 102' το λάθος έγινε από τον Πασχαλάκη που ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί εντός περιοχής και ο Ισπανός έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 105' ο Μαροκινός εκτέλεσε αλά Πανένκα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Με αυτό το γκολ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος, αφού ήταν υποχρεωμένος να σκοράρει. Ένα γκολ έψαχνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να πάρει την πρόκριση. Και αυτό το βρήκε στο 108' με τον Τσόλακ έπειτα από μία ολιγωρία της άμυνας. Οι Πειραιώτες σοκαρίστηκαν από την ισοφάριση και στην ουσία από το 1-1 και μετά δεν απείλησαν τον Πασχαλάκη κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Γκόμεθ (Ισπανία)

Σκόρερ: 105' Ελ Αραμπί, 108' Τσόλακ

Κίτρινες: 43' Σισέ, 44' Ζίβκοβιτς, 77' Παπασταθόπουλος, 102' Μπουχαλάκης, 105+3 Ίνγκασον

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά (110' Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Μπουχαλάκης (110' Κούντε) - Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (75' Α. Καμαρά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ - Αουγκούστο (83' Σβαμπ), Κούρτιτς - Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες), Μουργκ (62' Μιτρίτσα, 83' Τέιλορ)- Άκπομ (73' Ολιβέιρα)