Απορίες πριν από τον... τελικό του Κυπέλλου

Θα είναι ξανά ζευγάρι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε τελικό Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια; Θα παίξει για πέμπτη φορά στην τελευταία εξαετία ο ΠΑΟΚ σε τελικό; Και τι λέει η Λαμία για όλα αυτά; 

Απορίες πριν από τον... τελικό του Κυπέλλου

Το Κύπελλο είναι ξανά στο επίκεντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως συνέβη και την προηγούμενη Μεγάλη Εβδομάδα. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα υπάρξουν αμφιβολίες καθώς σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το ζευγάρι του φετινού τελικού που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Με το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σαφώς είναι πιο δύσκολο για εκτιμήσεις από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Λαμία, εκεί όπου υπάρχει πολύ ξεκάθαρο φαβορί.

Τα πιθανότερα σενάρια, λοιπόν, εφόσον στο «Αθανάσιος Διάκος» δεν αποδειχτεί ότι όντως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των μεγάλων εκπλήξεων, είναι τα εξής: Είτε ξανά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια (από τη νίκη των πράσινων στη Νέα Σμύρνη με 3-1 το 2004) είτε ο ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία. Αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό που είχε πάρει το τελευταίο του Κύπελλο πριν από οκτώ χρόνια, όταν είχε νικήσει με 4-1 τον... ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Είναι πράγματι σπάνιο ό,τι κι αν συμβεί. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε τελικό μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες δεν θα το περίμενε κανείς από όσους ήμασταν εκείνο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη. Τον ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια (και συνήθως τροπαιούχο) δεν θα το περίμενε προ εξαετίας ούτε και ο πλέον αισιόδοξος υποστηρικτής του.

Ό,τι και να συμβεί από τα δύο σενάρια θα έχει το... ενδιαφέρον του. Αν, πάλι, η Λαμία έχει διαφορετική άποψη κινδυνεύοντας με υποβιβασμό και έχοντας αλλού το μυαλό της, τότε ας δώσουν... δύο κούπες όταν θα έρθει η ώρα. Αν και για τους παίκτες της, η συμμετοχή σε ένα τελικό είναι όνειρο ζωής. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, και για εκείνους του Παναθηναϊκού η δίψα είναι τεράστια.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά ο τελικός θα έχει ζωντάνια και κόσμο, όχι όπως την προηγούμενη διετία. Μακάρι να είναι καλό αυτό, ασχέτως φιναλίστ...