Μόνο από Ισπανία ξέρει ο διαιτητής του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ο 40χρονος Βαλεντίν Πιθάρο που ορίστηκε στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ παίζει μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα και μάλιστα μόλις την τελευταία τριετία. 

Μόνο από Ισπανία ξέρει ο διαιτητής του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Μετά τον Ιταλό Κίφι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επέλεξε διαιτητή για τους ημιτελικούς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έναν άλλον από προηγμένο πρωτάθλημα, το ισπανικό, αλλά δίχως να έχει διεθνή εμπειρία.

Ο 40χρονος Βαλεντίν Πιθάρο Γκόμεθ από την Μαδρίτη ήταν για πολλά χρόνια ρέφερι στις μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας, ενώ από το 2019 προωθήθηκε στην Primera. Στη διεθνή καριέρα του έχει κάποια παιχνίδια της UEFA ως τέταρτος, αλλά σε ξένο πρωτάθλημα έχει σφυρίξει μόνο πέρυσι στην Κύπρο, στην εκτός έδρας νίκη της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης με 2-0.

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει το ματς ο εν λόγω διαιτητής, αφού και στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν έχει πάρει κάποια ιδιαίτερα μεγάλα ματς αυτή την τριετία. Την ώρα που στο Λαμία-Παναθηναϊκός ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αποφάσισε να ορίσει τον σαφώς πιο έμπειρο (και από διεθνή ματς και από ελληνικό ποδόσφαιρο) Σκωτσέζο Μάντεν.

Μακάρι ο Ισπανός (που είχε δύο διπλά με αποβολές στα τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα) να έχει τη διάθεση και την επιθυμία να διακριθεί σε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός της χώρας του, αφού άλλωστε θα έχει ενημερωθεί για τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες αυτής της αναμέτρησης.