Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν και τι χρειάζεται να έχουν για να αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ.

Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις

Δεν πάει πολύς καιρός που το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό ήταν ένας στόχος τρίτης επιλογής για τη φετινή σεζόν. Όταν η ομάδα ήταν μέσα στην Ευρώπη και ετοιμαζόταν για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα και όταν το πρωτάθλημα δεν είχε ακόμη ουσιαστικά κριθεί, όπως συμβαίνει τώρα με την απόσταση των έντεκα βαθμών από τον δεύτερο. Ήταν και οι ημερομηνίες που είχαν γίνει μπάχαλο με κάποιες αναβολές στο Κύπελλο και με την πιθανότητα να τελείωνε η σεζόν στις 21 Μαΐου και να άρχιζε για τον πρωταθλητή αμέσως η επόμενη!

Όλα αυτά δεν ισχύουν, ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το Κύπελλο και καλά κάνει. Θέλει να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ και να παίξει μετά από χρόνια έναν τελικό με τον Παναθηναϊκό. Και θέλει φυσικά να βάλει ακόμη μια κούπα στην τροπαιοθήκη του, διότι ιστορικά έτσι είναι υποχρεωμένος να προσπαθεί.

Για το τι πρέπει να κάνει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ώστε μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα να νικήσει στην έδρα του και να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, πιο καλά απ' όλους το γνωρίζουν ο Πέδρο Μαρτίνς και ειδικά οι έμπειροι παίκτες του. Έχει συμβεί πολλές φορές να έρθουν σε τέτοια θέση κρισιμότητας, οπότε δεν χρειάζονται συμβουλές ούτε ο προπονητής ούτε παίκτες όπως ο Ελ Αραμπί, ο Εμβιλά, ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και οι περισσότεροι από όσους θα παίξουν από την αρχή ή θα έρθουν από τον πάγκο.

Δεν χρειάζεται επίσης συμβουλές και ο κόσμος του Ολυμπιακού για το τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να παροτρύνει και να εμψυχώσει την ομάδα του ώστε να φτάσει σε αυτή την πρόκριση. Επίσης είναι πολύπειρος ο κόσμος του Ολυμπιακού από τέτοιες καταστάσεις. Το ματς θα είναι δύσκολο, ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ένας ισχυρός αντίπαλος, αλλά από την άλλη υπάρχει μια ομάδα πολύ αποφασισμένη και ικανή να πάρει αυτό που θέλει. Διότι πολύ απλά ξέρει συνήθως να παίρνει αυτό που θέλει.