Προβλέψιμο ματς, προβλέψιμος Ολυμπιακός

 Η μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση πάνω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα.

Προβλέψιμο ματς, προβλέψιμος Ολυμπιακός

Δεν νομίζω πως υπάρχει φίλαθλος στη χώρα που να περίμενε κάτι παραπάνω από τούτη τη σύγκρουση δύο εκνευριστικά ντεφορμέ ομάδων. Γιατί εκτός φόρμας δεν βρίσκεται μόνο ο Ολυμπιακός που έχει να κάνει καλό παιχνίδι από το 0-3 επί της Φενέρ στην Πόλη. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι χθες μετρούσε τέσσερις σερί απώλειες. Τώρα, το πώς ένας αποκλεισμός με ήττες μέσα - έξω από τη Μαρσέιγ (την οποία ο περσινός Ολυμπιακός είχε αφήσει στην τέταρτη θέση του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ) έφτασε να θεωρείται ποδοσφαιρικός άθλος, μάλλον αποτελεί μυστήριο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις φετινές (πολύ) χαμηλές πτήσεις του και, αν εξαιρέσεις τον πάντα έτοιμο και σταθερό Βατσλίκ, τα κέφια (κυρίως στο πρώτο μέρος) του Γκάρι Ροντρίγκες καθώς και το γκολ του Γιώργου Μασούρα που ακυρώθηκε (υπερβολικά οριακά) στην αρχή, δεν έχει να κρατήσει τίποτα από το χθεσινό ματς.

Το πρόβλημα στα άκρα (ειδικά από την πλευρά του Λαλά) έχει αρχίσει να γίνεται εξοργιστικό, όπως εξοργιστική είναι και η ανικανότητα δημιουργίας φάσεων και ευκαιριών - ασχέτως αν στον συγκεκριμένο τομέα τον μιμήθηκε χθες και ο ΠΑΟΚ.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι θυμηθήκαμε πως στον Ολυμπιακό υπάρχει ποδοσφαιριστής που ακούει στο όνομα Κούντε, ενώ πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος αναμφισβήτητα κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως ο ποδοσφαιριστής με την πιο σύντομη χρονικά συμμετοχή σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το διά ταύτα είναι πως το ματς της Τούμπας είναι ουσιαστικά μη γενόμενο. Όλα θα κριθούν στο Καραϊσκάκη. Έχω γράψει και παλαιότερα πως μια χρονιά όπου το πρωτάθλημα κατακτήθηκε από το φθινόπωρο και μάλιστα με διψήφια διαφορά πόντων σίγουρα δεν γίνεται να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Ωστόσο, ένας εντός έδρας αποκλεισμός σε ημιτελικό Κυπέλλου φοβάμαι πως θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση πάνω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα.