Εάν το Καραϊσκάκη γίνει… ΣΕΦ

Εάν το Καραϊσκάκη… θυμίσει ΣΕΦ, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει το προβάδισμα, γιατί αγωνιστικά αυτήν τη στιγμή οι δύο ομάδες δεν έχουν διαφορές.

Εάν το Καραϊσκάκη γίνει… ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος, δεν μπορεί να δημιουργήσει, δεν ενθουσιάζει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη και δεν θα αλλάξει βέβαια, αφού φτάνουμε στο τέλος της σεζόν. Το είδαμε και χθες στην Τούμπα, όπου όσο άντεξε ο Γκάρι Ροντρίγκες από δεξιά να δημιουργεί προβλήματα οι Πειραιώτες είχαν ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους. Από εκεί και πέρα τίποτα, αφού τα ακραία μπακ, ακόμη κι αν περάσουν τη σέντρα, δεν έχουν καλή τελική πάσα, ενώ και στη μεσαία γραμμή λείπει ο παίκτης που θα κάνει το κάτι διαφορετικό. Το απρόβλεπτο…

Αυτό το γνωρίζουμε εδώ και μήνες και φυσικά δεν πρόκειται ούτε αυτό να αλλάξει ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Τι μπορεί να αλλάξει την Τετάρτη του Πάσχα και να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Να γίνει έδρα, να γεμίσει και να σπρώξει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προς το γκολ και τη νίκη-πρόκριση. Εάν το Καραϊσκάκη… θυμίσει ΣΕΦ, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει το προβάδισμα, γιατί αγωνιστικά αυτήν τη στιγμή οι δύο ομάδες δεν έχουν διαφορές.

Προβλέψιμος και ακίνδυνος ο Ολυμπιακός, αλλά μία από τα ίδια και ο ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος της βαθμολογίας που καίγεται για το Κύπελλο, αφού, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να μην… κατέβει ο Ολυμπιακός τις επόμενες αγωνιστικές, μπήκε στην έδρα του, με τον κόσμο στο πλευρό του, φοβισμένος και πρέπει να αισθάνεται τυχερός που στο πρώτο μισάωρο δεν είχε δεχθεί γκολ.

Βέβαια, ακόμη και μετά το 30’, όταν και πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, δεν πίεσε ιδιαίτερα και κοίταξε να… κατέβει στον Πειραιά με το 0-0. Ίσως κάποιοι να το έχουν ξεχάσει, αλλά το… θύμισε ο Λουτσέσκου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Το εκτός έδρας γκολ στην Ελλάδα… ακόμη μετράει διπλά και εκεί ποντάρει ο ΠΑΟΚ. Είτε στο 0-0 και στην παράταση-πέναλτι είτε σε ισοπαλία με γκολ (1-1).