Ολυμπιακός: Ξέρουν από Τούμπα Γκάρι και Μασούρας

Οι δύο παίκτες που έκαναν τις λίγες φάσεις του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, ο Μασούρας και ο Ροντρίγκες, θα έχουν στην Τούμπα ιδιαίτερο ρόλο σε ξεχωριστό για εκείνους ντέρμπι. 

Ολυμπιακός: Ξέρουν από Τούμπα Γκάρι και Μασούρας

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ως δημιουργός και ο Γιώργος Μασούρας σε ρόλο δεύτερου κυνηγού στην περιοχή ήταν οι πιο απειλητικοί παίκτες του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στις λιγοστές φάσεις που έκανε η ομάδα τους, στο πρώτο ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης.

Στον σημερινό (19.30) πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι δύο έμπειροι άσοι αναμένεται να αποτελέσουν την κύρια επιθετική δύναμη, μαζί με τον σέντερ φορ που θα επιλεγεί, είτε είναι από την αρχή στο σχήμα είτε έρθουν από τον πάγκο. Κι ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολύ στην καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσέξτε, όχι στην καλύτερή τους, αλλά σε σχέση με άλλους συμπαίκτες τους είναι σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο. Έστω κι αν ο Έλληνας διεθνής ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό και ο Αφρικανός εξτρέμ από τραυματισμό.

Υπάρχει και μία άλλη ιδιαιτερότητα για τους δύο παίκτες από τους οποίους ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά για κάποιο γκολ που μπορεί να φέρει σοβαρό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό. Ο Γκάρι θα παίξει για πρώτη φορά στην Τούμπα, αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Στο ματς του πρωταθλήματος ήταν στον πάγκο. Ενώ στον πρώτο γύρο ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στη νίκη στο Φάληρο. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε βάλει τα δώδεκα από τα δεκατρία γκολ της θητείας του στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και μόνο ένα εκτός έδρας, στην Ιταλία με την Φιορεντίνα. Άρα είναι ένα γήπεδο που ξέρει πολύ καλά και μένει να φανεί εάν θα επηρεαστεί από το δύσκολο αναμφίβολα κλίμα που θα αντιμετωπίσει.

Ο Μασούρας έχει πετύχει τρία γκολ στον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όλα στο «Καραϊσκάκης». Στην Τούμπα είχε σκοράρει πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια (Απρίλης του 2018), πάλι σε αγώνα για το Κύπελλο, όταν έπαιζε στον Πανιώνιο. Ίσως είναι κι αυτό ένα σημάδι. Για τον έμπειρο επιθετικό που ίσως ήρθε η ώρα να πετύχει ξανά ένα τέρμα, έχοντας από τον προηγούμενο μήνα να βρει επαφή με τα δίχτυα. Για γκολ που θα μετρήσει και όχι όπως πριν από μερικές μέρες με τον Παναθηναϊκό.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι σε αυτό το γήπεδο έχουν σκοράρει και οι δύο φορ του. Τόσο ο Ελ Αραμπί (πρόπερσι, στη νίκη για τα play off) όσο και ο Τικίνιο, στο φετινό 1-1. Αν το κάνουν πάλι, έστω ο ένας, το προβάδισμα για την πρόκριση θα είναι δεδομένο.