Μεγαλύτερα κέρδη από μία πρόκριση

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Κύπελλο μετά την περιπετειώδη πρόκριση επί του Παναιτωλικού, αλλά τα κέρδη του ήταν περισσότερα από μια ακόμη πρόκριση. 

Μεγαλύτερα κέρδη από μία πρόκριση

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς πήραν εν γνώσει τους ρίσκα, αλλά τελικά η πρόκριση επί του Παναιτωλικού έγινε πραγματικότητα με δραματικό τρόπο και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα που μπήκε, όπως και οι Μαντί, Τικίνιο, για «ενισχύσεις».

Αποδείχτηκε ότι ακόμη και με τα δευτερότριτα ή με την ενίσχυση κάποιων βασικών από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάνει σε ημιτελικά Κυπέλλου και γιατί όχι και στον τελικό ή στο νταμπλ. Ο Μαρτίνς έδειξε ότι πιστεύει πραγματικά στο ρόστερ και είδε παίκτες να τον δικαιώνουν.

Όπως ο Φώτης Κίτσος που έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε σούπερ μοντέρνο αριστερό μπακ. Όπως ο Μάριος Βρουσάι σε θέση δεξιού μπακ-χαφ μπορεί να δώσει πολλά. Ο Βασίλης Σουρλής να γίνει σταδιακά ένας μεγάλος Έλληνας χαφ. Ο Φαντιγκά από την αρχή έχει φανεί ότι η προοπτική του είναι τύπου Αγκιμπού. Ο Τζολάκης όποτε παίζει είναι σε ετοιμότητα και πρόοδο. Η ποιότητα του Καρβάλιο και η σιγουριά του Κανέ θα δώσουν λύσεις στη συνέχεια και σε άλλες διοργανώσεις. Κι ο Λόπες αφού έμεινε, μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει. Για τον Ονιεκούρου και τον Κούντε δεν μάθαμε κάτι νέο, όπως και για τον συγκινητικό Αβραάμ.

Ήταν μία πρόκριση που πέραν της ουσίας δίνει στον Ολυμπιακό και το δεδομένο της άνετης και προσηλωμένης προετοιμασίας για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν και ειδικά αυτά της Ευρώπης. Κόντρα στην Αταλάντα οι βασικές επιλογές είναι δεδομένες, με λίγα ερωτηματικά. Αλλά από τη ρεβάνς-θρίλερ με τον Παναιτωλικό, ο «200άρης» Μαρτίνς είδε ότι έχει κι άλλες λύσεις για να τα «έχει...400» στις αποφάσεις του τώρα που έρχονται τα πιο δύσκολα...