Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: Τον έστειλε στα ημιτελικά ο «από μηχανής θεός» Μασούρας!

Ο Ολυμπιακός σε ένα ματς βγαλμένο από τις καλύτερες ταινίες θρίλερ, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας με 3-1 του αξιόμαχου Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη. Κορυφαίος του αγώνα ο Μασούρας που έστειλε το ματς στην παράταση στο 92' και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του στο 115'. 

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: Τον έστειλε στα ημιτελικά ο «από μηχανής θεός» Μασούρας!

Ο Ολυμπιακός μετά χιλίων κόπων και βασάνων και έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-1 του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη σε ένα ματς - θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση. Τα γκολ οι Φαντιγκά (6'), Καρέλης (85') και Μασούρας (92', 115'), με τον Έλληνα εξτρέμ όχι μόνο να οδηγεί το παιχνίδι στην παράταση στις καθυστερήσεις, αλλά με δικό του τέρμα να στέλνει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, από τη στιγμή κιόλας που άφησε εννιά ενδεκαδάτους (συν τον τραυματία Γκάρι) εκτός αποστολής. Η απόφαση του Πορτογάλου να πάει με 4-2-3-1 και να κάνει κάποια πειράματα, όπως τον Βρουσάι δεξί μπακ και τον Φαντιγκά έξω αριστερά, του βγήκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Τζολάκης βρέθηκε στην ερυθρόλευκη εστία, με τους Βρουσάι, Μπα, Αβραάμ και Κίτσο στην τετράδα της άμυνας. Οι Κανέ και Σουρλής ήταν τα δύο χαφ, με τον Ζοάο Καρβάλιο σε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και του Φαντιγκά – Ονιεκούρου στα άκρα, έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Ελ Αραμπί.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΦΑΝΤΙΓΚΑ, «ΑΠΛΩΣΕ» ΠΟΙΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΡΒΑΛΙΟ

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Λες και η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μαρτίνς, έπαιζε μαζί για μήνες. Εντυπωσιακός ο Φαντιγκά στα πρώτα 20 λεπτά, έχοντας ένα δοκάρι στο 3’ και την γκολάρα στο 6’, μια φάση που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ο ίδιος. Ο Γάλλος έκλεψε από τον Μάρτενσον, ο Καρβάλιο έγινε κάτοχος της μπάλας και ο Φαντιγκά που την ξανακέρδισε, νίκησε από κοντά τον Ανέστη για το 1-0, δίνοντας νωρίς-νωρίς σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να αντιδράσει στο 10’ με τον Καρέλη, αλλά ο Κίτσος που επέστρεψε ταχύτατα στην άμυνα, τον πρόλαβε τελευταία στιγμή προτού πλασάρει τον Τζολάκη. Στη συνέχεια, υπήρχε ένα διάστημα 25 λεπτών με ελάχιστες φάσεις στα δύο «καρέ. Περισσότερο υποψίες ευκαιριών δημιουργήθηκαν. Ο Μεντόσα και ο Νταγκό επιχείρησαν να πάρουν στις πλάτες τους τον Παναιτωλικό, μιας και οι Καρέλης και Ντουάρτε δεν πατούσαν καλά στα πόδια τους, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού ο Ζοάο Καρβάλιο όσο περνούσε η ώρα, «άπλωνε» ολοένα και περισσότερο τα ποιοτικά του στοιχεία στο χορτάρι. Έδωσε λύσεις όταν ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος με κάθετες πάσες του, «έσπασε» σε ορισμένες περιπτώσεις την μπάλα αριστερά – δεξιά σε Φαντιγκά ή Ονιεκούρου για να δημιουργήσει συνθήκες κινδύνου στην άμυνα του Παναιτωλικού από τις πτέρυγες, με την πιο αξιόλογη ευκαιρία τελικά έως το φινάλε του ημιχρόνου να σημειώνεται από εκείνον. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε τον Μάρτενσον και σούταρε με την μπάλα να φεύγε λίγο άουτ (45’). Ένα λεπτό νωρίτερα έχασε μια κεφαλιά στην κίνηση και ο Ονιεκούρου. Σε γενικές γραμμές δίκαιο το σκορ του α’ 45λέπτου, με τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί από το 30’ και μετά να βάλει δύσκολα στον Τζολάκη, δίχως ουσιαστικά να τον απειλήσει σοβαρά. Μόνο με μακρινά σουτ επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι να «πονοκεφαλιάσουν τον Κρητικό πορτιέρε.

ΣΤΟ 85' ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ» Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Από τη μία έναν Παναιτωλικό που πίεζε ψηλά τον Ολυμπιακό και δημιούργησε σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. Από την άλλη έναν Ολυμπιακό που δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στο πρώτο 45λεπτο. Οι Αγρινιώτες έδειξαν με το «καλημέρα» και κυρίως με τους Μεντόσα και Νταγκό, ότι θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης που τους αναλογούσαν. Το έξτρα «όπλο» που είχε ο Παναιτωλικός, ήταν ο Ντουάρτε που πατούσε πολύ καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν απείλησαν τρεις φορές στο πρώτο 20λεπτο με τους Νταγκό (47’, 63’) και Ντουάρτε (57’), με τον Τζολάκη να έχει τις ανάλογες «απαντήσεις». Οι Πειραιώτες επισκέφθηκαν με αξιώσεις την περιοχή του Ανέστη με τους Βρουσάι (65’) και Ρόνι Λόπες (68’). Ειδικά η φάση του Ρόνι ήταν για… 2-0, αλλά δεν ήταν τόσο καλό το τελείωμα του Πορτογαλοβραζιλιάνου επιθετικού. Η είσοδος των Τικίνιο και Μασούρα δεν βελτίωσε ιδιαίτερα την επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού και ο Παναιτωλικός άρχισε να παίρνει ολοένα και περισσότερο θάρρος, χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία (διπλή μάλιστα) στο 73’ με τους Ντουάρτε και Καρέλη. Ο Τζολάκης ωστόσο δεν μπορούσε να βγάλει και το εξ επαφής πλασέ του Καρέλη που έπιασε στον ύπνο τον Μπα και «ευχαρίστησε» τον Μπαρμπόσα για τη σέντρα «πάρε - βάλε» (85'). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναιτωλικός θα έπαιρνε την πρόκριση, ήρθε το γκολ του Μασούρα στο 92' και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ νωρίτερα ο Ντουάρτε είχε αποβληθεί και ο Αναστασίου για να κρατήσει το 1-1 έβγαλε τα δύο βαριά επιθετικά του όπλα (Καρέλη, Νταγκό) για να ενισχύσει την αμυντική του λειτουργία με τους Χουχούμη και Τσιγγάρα.

Ο NOMOΣ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Στην παράταση ο Ολυμπιακός έπαιξε... μονότερμα τον Παναιτωλικό και αφού χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία με τον Τικίνιο στο 96', κατάφερε να καρποφορήσει την πίεσή του με το γκολ του Μασούρα στο 115'. Ένα γκολ που ανήκε από την αρχή έως το τέλος στον Έλληνα διεθνή εξτρέμ, καθώς εκείνος έκλεψε την μπάλα από τον Τσιγγάρα και εν συνεχεία αξιοποίησε την ασίστ του Ρόνι Λόπες για να δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με ένα σουτ- μοιρογνωμόνιο που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ανέστη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 6’ Φαντιγκά, 92', 115' Μασούρας - 85' Καρέλης

Κίτρινες: 35’ Παπαδόπουλος, 75’ Μαντί Καμαρά, 87' Μπα – 43’ Βργκοτς, 77’ Λάρσον, 79’ Ντουάρτε, 80’ Μεντόσα, 111' Ανέστης

Κόκκινες: 89' Ντουάρτε

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα, Παπαδόπουλος, Κίτσος, Κανέ (66’ Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98' Ανδρούτσος), Ονιεκούρου (76’ Κούντε), Φαντιγκά (54’ Μασούρας), Καρβάλιο (66’ Λόπες), Ελ Αραμπί (54’ Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αντούνιες (57’ Φλόρες), Βργκοτς, Καρέλης (91' Χουχούμης), Ντουάρτε, Μάρτενσον (105' Λούι), Περέιρα, Νταγκό (91' Τσιγγάρας), Μεντόσα (83’ Μπαρμπόσα), Μπακαδήμας (57’ Λάρσον), Μάλης.