Μπόγιαν Σαράνοφ: Οι 6+2 αποκρούσεις πέναλτι στην Ελλάδα!

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ, ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τη Λαμία στον προημιτελικό με τον Άρη, είπε όχι στον Γκάμα στο φινάλε αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζει στη χώρα μας μια απόκρουση πέναλτι. 

Μπόγιαν Σαράνοφ: Οι 6+2 αποκρούσεις πέναλτι στην Ελλάδα!

Ο 34χρονος Σαράνοφ, είναι ένας τερματοφύλακας που στο παρελθόν έχει ξαναπιάσει πέναλτι και φυσικά το μυαλό όλων πηγαίνει στον Κώστα Φορτούνη και το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Κύπελλο Ελλάδας, σε ένα ματς όπου ήταν απροσπέλαστος και η Λαμία είχε πάρει την πρόκριση.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως με την απόκρουση στο πέναλτι του Γκάμα, έφτασε τις έξι στη χώρα μας και οι τρεις είναι σε ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Ελάχιστοι είναι ενδεχομένως εκείνοι που θυμούνται ένα Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 πριν από επτά χρόνια, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην μπορεί να κερδίσει τον Σαράνοφ (τραυματίας μάλιστα), ο οποίος τότε ήταν στην ομάδα του Ηρακλείου.

Τον Φεβρουάριο του 2019 και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, είχε πει όχι στον Κώστα Φορτούνη, σε ένα ματς όπου η Λαμία είχε κερδίσει 1-0 και είχε περάσει στην επόμενη φάση, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών.

Την ίδια χρονιά (2019) για το πρωτάθλημα της Super League, απέκρουσε το πέναλτι του Ντουρμισάι σε ματς με τον Πανιώνιο ενώ την εφετινή αγωνιστική περίοδο, πριν πει όχι στον Γκάμα, είχε σταματήσει τον Κράσι και τον Ελ Αραμπί!

Αρχικά, για το Κύπελλο στο ματς με την Ηλιούπολη όπου η Λαμία κέρδισε 3-0, ο Σαράνοφ σταμάτησε τον Κράσι ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πάλι φυσικά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, είπε όχι στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τον Ολυμπιακό να κερδίζει βέβαια με 1-0.

Στην καριέρα του, ο Σαράνοφ έχει συνολικά 15 αποκρούσεις σε 34 εκτελέσεις και στο παρελθόν έχει σταματήσει δύο φορές τον Μίροσλαβ Στόχ, όταν εκείνος φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν στην Μακάμπι Χάιφα!

Μάλιστα ο αγώνας για το Europa League είχε διεξαχθεί στην Τούμπα, η Μακάμπι είχε προηγηθεί με 2-0 (!) αλλά ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 αν και ο Στοχ δύο φορές από το σημείο του πέναλτι νικήθηκε από τον Σαράνοφ!

Ουσιαστικά λοιπόν από τις 15 συνολικά αποκρούσεις πέναλτι του Σαράνοφ, οι οκτώ είναι εντός συνόρων, αν και ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ ήταν στο πλαίσιο του Europa League.

Από εκεί και πέρα, έχει μία απόκρουση στο πρωτάθλημα Ισραήλ με τη φανέλα της Μακάμπι φυσικά και τέσσερις στο πρωτάθλημα Σερβίας με την Μπέογκραντ, μία ακόμη στο Europa League με τη Σέρβικη ομάδα και ακόμη μία στην Τουρκία, με τη φανέλα της Φατίχ Καραγκιουμριούκ!