ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0: «Ραντεβού» στο ΟΑΚΑ (highlights)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό στην Τούμπα και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου.  

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0: «Ραντεβού» στο ΟΑΚΑ (highlights)

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» είχε ρυθμό, πάθος, ένταση, νεύρα, λίγες αλλά καλές φάσεις, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης (0-0). Η ΑΕΚ που έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της (26/1, ΟΑΚΑ), ενδεχομένως να έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο μέρος και έψαξε ένα γρήγορο γκολ που δεν ήρθε όμως γιατί η άμυνα της ΑΕΚ δεν έδωσε δικαιώματα ενώ και ο Τσιντώτας, όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός. Μετά το 20’ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους, κράτησαν μπάλα και με τους Γέβτιτς, Τσούμπερ (στο ξεκίνημα θα μπορούσε να είχε τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στον Γκαρσία) να είναι κεφάτοι πήγε να δημιουργήσει και προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο αγώνας είχε ρυθμό, πάθος, ένταση αλλά γκολ και μεγάλες φάσεις δεν είχαμε με εξαίρεση ένα διάστημα 34’-35’ όπου Γέβτιτς, Αουγκούστο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στην επανάληψη και πάλι ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει με όρεξη αλλά η ΑΕΚ με τον Γέβτιτς να δημιουργεί προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ που έπαιζε ψηλά αλλά ο Τσούμπερ δεν το εκμεταλλεύτηκε. Για την ακρίβεια τα κατάφερε στο 56’ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για εκατοστά ως οφ σάιντ (σωστά) ενώ έξι λεπτά μετά ο Πασχαλάκης είπε όχι. Αυτές οι δύο φάσεις έδωσαν ψυχολογία στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ προβληματίστηκε και μετά το 55’ δεν είχε ενέργεια και καθαρό μυαλό. Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές (Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια αρχικά και Μιτρίτσα, Σφιντέρσκι στη συνέχεια) θέλοντας να αλλάξει κάτι από τη μέση και μπροστά και η αλήθεια είναι πως το πέτυχε. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 76’ από το πουθενά σε σέντρα σουτ του Λύρατζη, ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν πιο ενεργητικοί, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που μετά το ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ και τη χαμένη ευκαιρία του, κρατήθηκε πίσω και κοίταξε να διαφυλάξει αυτό το 0-0, περιμένοντας ενδεχομένως μια κόντρα μπάλα…

Ο Γιαννίκης άλλωστε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την είσοδο του Λε Ταλέκ αντί του Γέβτιτς, μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-3-3, γεμίζοντας το κέντρο του και...έκοψε τη φόρα του ΠΑΟΚ, που είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 82'.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0

Διαιτητής: Βαντ (Ουγγαρία)

Σκόρερ: -

Κίτρινες: Σιμόες, Άκπομ, Τσιντώτας, Μήτογλου, Κούρτιτς, Τσούμπερ

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια) – Κούρτιτς, Σβαμπ – Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς – Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες (93' Σβάρνας), Σιμάνσκι – Γκαρσία, Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ – Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί)