Ολυμπιακός: Σκέψεις για τριάδα στην άμυνα και κόντρα στον Παναιτωλικό

Το 3-4-3 μοιάζει ως το πιθανότερο σχήμα που θα παρατάξει ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ολυμπιακός: Σκέψεις για τριάδα στην άμυνα και κόντρα στον Παναιτωλικό

Μετρημένα κουκιά θα μπορούσε να πει κάποιος... Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι παίκτες που έχει πάρει ο Πέδρο Μαρτίνς στο Αγρίνιο για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (19/1, 15.00), του δίνουν τη δυνατότητα να παρατάξει όποιο σχήμα θέλει.

Και 3-4-3, και 4-2-3-1, και 4-3-3. Θα μας πείτε βέβαια ότι πρόκειται για ένα σωρό «ρεζέρβες» και αρκετά παιδιά από τον Ολυμπιακό Β’. Δεν διαφωνεί κανένας. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι βαρύ και ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει το υποχρεωτικό ροτέισον στο Αγρίνιο. Το ίδιο θα πράξει και στον επαναληπτικό του Φαλήρου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αποκάλυψε τα πλάνα του στην τελευταία προπόνηση. Οπότε, μόνο εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν. Όταν λοιπόν αποφασίζει να πάρει στο Αγρίνιο τον Παπασταθόπουλο και άλλους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τότε ο Πορτογάλος «φωτογραφίζει» τις προθέσεις του.

Εύλογα το μυαλό των περισσότερων πάει στο 3-4-3. Όχι βέβαια με τον Παπασταθόπουλο βασικό, αλλά ως μία λύση πολυτελείας από τον πάγκο εφόσον παραστεί η ανάγκη.

Το σχήμα της Λεωφόρου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να το ξαναδούμε και στο Αγρίνιο.

Αυτή τη φορά θα το απαρτίζουν ο Κρίστινσον στα γκολπόστ, οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ στα δύο άκρα της άμυνας, οι Μπα, Παπαδόπουλος και Μπαγκαλιάνης τριάδα πίσω, οι Ξενιτίδης και Σουρλής δίδυμο στα χαφ, ενώ οι Βρουσάι και Λοβέρα θα πλαισιώσουν στην επίθεση τον Ελ Αραμπί ή τον Τικίνιο.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ίσως δούμε από την αρχή και τον Βαλμπουενά. Όλα είναι πιθανά. Όπως και το να παίξει στο τέλος με τετράδα στην άμυνα.

Άλλωστε, από τη στιγμή που ο Μαρτίνς φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, μόνο εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν σε μία πειραματική ενδεκάδα. Πάντως, και στις τάξεις των παικτών πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο με την τριάδα στην άμυνα.