Γιαννίκης: Έχουμε ακόμη στόχους...

Για την ήττα από τον Παναιτωλικό, την προηγούμενη Κυριακή, αλλά και το πόσο θα επηρεαστεί, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα αναφέρθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης

Γιαννίκης: Έχουμε ακόμη στόχους...

Με «νωπή» (ούτε 48 ώρες δεν είχαν περάσει...) την ήττα από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, ο Αργύρης Γιαννίκης μιλώντας στην κάμερα Cosmote TV ενόψει του πρώτου προημιτελικού του Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα ερωτήθηκε για το τι πήγε λάθος και ήρθε το 1-2 με τους Αγρινιώτες και πως αυτό το αποτέλεσμα επηρεάζει τον αγώνα της Τετάρτης (19/01, 19.30)

«Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Έχουμε αναλύσει με τους παίκτες το παιχνίδι, αλλά δεν μένει χρόνος. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, θεσμός που είναι μέσα στους στόχους μας. Η σεζόν έχει ακόμη στόχους για την ΑΕΚ, οπότε συνεχίζουμε...»

Για το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό κι αν θα έπρεπε να είναι τόσο ψηλά τοποθετημένη η άμυνά της είπε:

«Ήταν μια στατική φάση, ένα κόρνερ δικό μας. Είχαμε την ισορροπία με παίκτες που σιγουρεύουν το κόρνερ. Όμως, λανθασμένες ατομικές επιλογές μας έφεραν σε μια μετάβαση, η οποία δεν θα έπρεπε να γίνει. Εκεί, είναι σημεία που δεν πρέπει να παίρνουμε ρίσκα. Είναι πράγματα που έχουμε συζητήσει, που έχουμε προπονήσει με τους παίκτες. Αλλά είναι πολλά πράγματα που συνθέτουν το παζλ ενός αγωνιστικού πλάνου και αυτά προσπαθούμε κάθε μέρα να συνδέσουμε για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτό που κάνουμε. Σίγουρα, το βλέπουμε στην προπόνηση. Σε μια εξέλιξη, ξεκινάς από την προπόνηση να το εμπεδώσεις και μετά υπάρχει η μετάβαση στο παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος σου βάζει προβληματισμούς, τους οποίους πρέπει να χειριστείς. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού μας την ευχέρεια να σκοράρουμε ένα δεύτερο γκολ, οπότε η διάρκεια που θέλουμε, ανισσοροπεί. Αυτό δουλεύουμε καθημερινά, βλέπουμε βελτίωση, αλλά όχι στον βαθμό που θέλουμε. Οπότε, συνεχίζουμε τη δουλειά για να το εμπεδώσουμε.

Για το αν σκέφτεται αλλαγή τακτικής προσέγγισης και σχηματισμού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν το απέκλεισε:

«Τα σκεφτόμαστε όλα, αλλά δεν θα πω δημόσια ποιο θα είναι το πλάνο μας. Τα αγωνιστικά πλάνα είναι θέματα εσωτερικά. Θα κοιτάξουμε, όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν σε μεγάλα παιχνίδια, να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας ανεξαρτήτως συστήματος».

Μοχαμαντί: Απογοητευμένοι, αλλά συγκεντρωμένοι με τον ΠΑΟΚ...

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Μιλάντ Μοχαμάντι. Ο, διεθνής, Ιρανός αριστερός μπακ παραδέχθηκε την απογοήτευση στα αποδυτήρια μετά το «διπλό» του Παναιτωλικού και τόνισε ότι απαιτείται η μέγιστη συγκέντρωση στο ματς Κυπέλλου:

«Όταν χάνεις, είναι σκληρό. Όλοι είναι απογοητευμένοι, αλλά προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του συνθήκες. Οπότε πρέπει να πάμε εκεί και να γυρίσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν και να βάλουμε όλη τη συγκέντρωσή μας για το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ντεμπουτάρισε στην ΑΕΚ στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα όπου η «Ένωση» ηττήθηκε (2-0), από τον ΠΑΟΚ, δεν θέλησε να πει πολλά:

«Εκείνο ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, ήταν πολύ καιρό πριν. Είχα μόλις έρθει εδώ, έπρεπε να προσαρμοστώ στο πρωτάθλημα και στον ανταγωνισμό. Οπότε, δεν θα ήθελα να μιλήσω για εκείνο το ματς, σκέφτομαι μόνο αυτό μπροστά μας. Και θα δούμε τι θα συμβεί αύριο.