Ιωνικός - Λαμία 0-1: Κύπελλο, ο θεσμός που της ταιριάζει!

Στα προημιτελικά η Λαμία που επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στην Νεάπολη και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα συνεχίζει το ταξίδι της στο Κύπελλο, όπως κάνει σχεδόν κάθε χρόνο.

Ιωνικός - Λαμία 0-1: Κύπελλο, ο θεσμός που της ταιριάζει!

Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που ταιριάζει... γάντι στην Λαμία. Σε έναν θεσμό που στο παρελθόν έχει κάνει «κηδείες» στους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Την Πέμπτη (23/12) ήταν η σειρά του Ιωνικού να πάρει μία γεύση από το τι εστί... Λαμία στο Κύπελλο. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχοντας ως «όπλο» το 2-0 από το πρώτο παιχνίδι, πήγε στην Νεάπολη και επικράτησε με 1-0, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά και συνεχίζοντας το ταξίδι της στο θεσμό.

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΣΤΟ 38’

Ωραίο το πρώτο 45λεπτο, με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη και ειδικά την Λαμία που είχε το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, να κυνηγάει το γκολ για να καθαρίσει την πρόκριση. Αυτό συνέβη στο 38’, όταν μετά από έξοχη συνεργασία των Προβυδάκη, Ελευθεριάδη, Τζανδάρη και Ταϊρόν που άλλαξαν την μπάλα με τη μία, ο Ελευθεριάδης βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη και άνοιξε το σκορ. Έως τότε η Λαμία είχε ένα δοκάρι στο 27’ σε κακό γύρισμα του Βαφέα με το κεφάλι, την χαμένη κεφαλιά του Αραμπούλι στο 5’, το άστοχο σουτ του Ρόμανιτς στο 7’ και την μεγάλη ευκαιρία στο 11’ με τον Ταϊρόν να βλέπει τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει εντυπωσιακά τον «κεραυνό». Ακολούθησε και μία γυριστή κεφαλιά του Γκόλεμιτς στο 18’ που έφυγε λίγο άουτ. Από την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός δεν μπορούσε να βρει αρκετούς ανοικτούς διαδρόμους και αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι και οι μπακ της Λαμίας, αλλά και οι χαφ, έκαναν πολύ καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚOY ΚΑΙ TO ΔΟΚΑΡΙ THΣ ΛΑΜΙΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό και την ένταση του πρώτου 45λέπτου. Ο Ιωνικός είχε δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, μία με τον Μάναλη στο 65', αλλά ο Μαρτίνεθ Ορτέγκα έκανε το τάκλιν και έδιωξε την μπάλα που είχε κατεύθυνση προς την εστία και άλλη μία στο 80' με το σουτ του Κιάκου (έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο εντυπωσιακός σε ακόμη ένα ματς Σαράνοφ). Η Λαμία είχε μία φλύαρη υπεροχή, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ και πήγε ουσιαστικά το ματς εκεί που ήθελε. Μάλιστα, στο 92' θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά είχε δοκάρι με τον Ρόμανιτς στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 0-1

Γήπεδο: Νεάπολη

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 38’ Ελευθεριάδης

Κίτρινες: 42’ Άοσμαν, 42’ Βαλεριάνος, 42’ Ταϊρόν, 91' Πογκοσιάν.

Συνθέσεις:

Ιωνικός (3-5-2): Χουτεσιώτης (91' Χριστοδούλης) - Σάντσες, Βαφέας (60' Γκοτσούλιας), Τσιριγώτης - Μύγας (60' Πογκοσιάν), Ντάλσιο (85' Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Κιάκος, Βαλεριάνος - Μάναλης Καμπράλ (85' Μουστάκης).

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοφ - Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Ορτέγκα - Μπεχαράνο (88' Μαζουλουξής), Τζανδάρης (69' Γκέντσογλου) - Ελευθεριάδης, Ταϊρόν (69' Νούνιες), Ρόμανιτς - Αραμπούλι (81' Τσούκαλος).