ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: Γλίτωσε το κάζο χάρη στον τρομερό Άκπομ! (highlights)

Ο Τσούμπα Άκπομ τα έκανε όλα στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ, καθώς μέσα σε 14 λεπτά πέτυχε δύο γκολ γράφοντας το τελικό 3-1 και πήρε ισάριθμες κίτρινες κάρτες, χαρίζοντας περιπετειώδη πρόκριση στον «δικέφαλο του Βορρά»!

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1: Γλίτωσε το κάζο χάρη στον τρομερό Άκπομ! (highlights)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι με την εικόνα που παρουσίασε απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Η ΑΕΛ έφερε τον «δικέφαλο» στα όριά του, φλέρταρε με την πρόκριση κι αν το πλασέ του απίθανου Όγκμποε στο 68' ήταν εύστοχο, η ιστορία του ματς θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

Όπως αναμενόταν, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας κι αφού σκόραραν με το αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη, απείλησαν πολλές φορές τη «βυσσινί» εστία, τη οποία υπερασπίστηκε με θαυμαστή απόδοση ο γκολκίπερ Σουλούκος. Ο τελευταίος, μάλιστα, πήρε θέση στο βασικό σχήμα την τελευταία στιγμή, καθώς ο Θεοδωρόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα!

Παρ' όλα αυτά, η λαρισινή ομάδα όχι μόνο κατάφερε να φέρει το ματς σε σκορ παράτασης (1-1), αλλά παραλίγο να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ σε μέγα κάζο με τον φοβερό και τρομερό Όγκμποε. Δεν τα κατάφερε και κάπου εκεί ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή ο Άκπομ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 77'.

Ο Άγγλος φόρ... πρόλαβε και τα έκανε όλα στον αγώνα. Σκόραρε δύο υπέροχα γκολ λυτρώνοντας την ομάδα του, ενώ παράλληλα... κατόρθωσε και να αποβληθεί με δύο κίτρινες, τις οποίες πήρε δικαιότατα, αρχικά για σκληρό φάουλ στον Ηλιάδη στο 89' και ακολούθως στον πανηγυρισμό του στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, καθώς έβγαλε τη φανέλα του...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-1

Σκόρερ: 23' αυτ. Γκοτζαμανίδης, 82', 90'+1' Άκπομ - 60' Όγκμποε

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 34’ Γαρουφαλιάς, 87’ Ηλιάδης

Κόκκινες κάρτες: 90'+1' Άκπομ (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 89')

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς – Λύρατζης Ίνγκασον Μιχαηλίδης Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ) – Σβαμπ (67’ Κούρτιτς) Τσιγγάρας (77’ Άκπομ) – Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ) Αουγκούστο Α. Ζίβκοβιτς – Σβιντέρσκι.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος – Παπαγεωργίου Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ) Θεολόγου Ομάρ – Κολομπίνο Ηλιάδης Γαρουφαλιάς (46’ λ. τρ. Ακούνια) – Μπαντιμπανγκά (89’ Κούστα) Γλυνός (86’ Μαυριάς) Όγκμποε.