ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε ο Κούρτιτς από νέο κάζο στο 95' (Highlights)

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (1-1)  με τον Κούρτιτς στο 95', με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έσωσε κατά κάποιο τρόπο την παρτίδα για τους κακούς για ακόμη μία φορά Θεσσαλονικείς. 

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Τον έσωσε ο Κούρτιτς από νέο κάζο στο 95' (Highlights)

Ο ΠΑΟΚ δεν λέει να σηκώσει κεφάλι! Ή όταν το σηκώνει, το κάνει με... αίμα. Μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, κόντεψε να υποστεί και νέο στραπάτσο. Αυτή τη φορά στο Κύπελλο από την μαχητική ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, από την οποία έχανε με 1-0 έως το 95', μέχρι που ήρθε μία... φωτοβολίδα του Κούρτιτς με απευθείας χτύπημα φάουλ για να τον κρατήσει όρθιο στο Κύπελλο!

ΣΟΥΤΑΡΕ… ΑΤΣΑΛΑ Ο ΑΚΠΟΜ, ΣΚΟΡΑΡΕ Η ΑΕΛ, ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΚΟΥΡΤΙΤΣ!

O ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο (75-25%), είχε τρεις φάσεις για να σκοράρει, αλλά ειδικά ο Άκπομ έκανε άτσαλα τελειώματα. Στο 5’ από την κάθετη του Ελ Καντουρί, δεν κατάφερε να πλασάρει τον Σουλούκο, ενώ στο 36’ μετά από βαθιά μπαλιά του Μιχάι, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ και πλάσαρε άουτ. Στο 33’ ο Μουργκ με απευθείας χτύπημα φάουλ λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ για χαϊλάιτς και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο δίχως τέρματα. Η ΑΕΛ επιχειρούσε με κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς, αλλά οι φιλοξενούμενοι έσπευδαν με έξυπνα φάουλ να σταματήσουν οποιαδήποτε υποψία κινδύνου στα «καρέ» τους. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, όμως, δεν αξιοποίησε τις ελάχιστες φάσεις που έφτιαξε.

Το ίδιο άτσαλα σούταρε πάντως ο Άκπομ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 55’ δέχτηκε την πάσα από τον Σφιντέρσκι, ο Άκπομ άδειασε τον αντίπαλό του και από κοντά σούταρε ψηλά άουτ. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα έβρισκε το γκολ, ήρθε μία ωραία ενέργεια του Γλυνού από τα δεξιά και μία κεφαλιά που εξελίχθηκε σε πάσα από τον Κώστα Παπαγεωργίου, που έδωσαν το δικαίωμα στον Ταχάρ από κοντά να νικήσει τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς και να βάλει φωτιά στο ματς. Η ΑΕΛ άνοιξε λοιπόν το σκορ στο 64’ και ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε ακόμα περισσότερο. Ο Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε μέσα τους Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς και Άντριγια Ζίφκοβιτς, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς σε κανονική ροή του αγώνα. Μέχρι που ήρθε το γκολ του Κούρτιτς με το απευθείας χτύπημα φάουλ στο 95' για να μην μπει ο ΠΑΟΚ σε ακόμα πιο βαθιά εσωστρέφεια.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Μανούχος (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 64’ Ταχάρ - 95' Κούρτιτς

Κάρτες: 52’ Tαχάρ, 79’ Τέιλορ, 82’ Γλυνός.

Συνθέσεις:

ΑΕΛ: Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Μαϊδανός, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73’Ηλιάδης), Γιάκος (62’ Συμελίδης) , Μαυριάς (62’ Κ. Παπαγεωργίου), Γλυνός (82’ Μπαντιμπανγκά), Κούστα (62’ Ακούνια).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίφκοβιτς, Λύρατζης (62’ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (62’ Κούρτιτς), Σβαμπ (75’ Μπίσεσβαρ), Μουργκ (62’ Α. Ζίφκοβιτς), Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι, Άκπομ (82’ Κούτσιας)