ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Από τώρα στην 8αδα (highlights)!

Η ΑΕΚ χρειάστηκε 52 λεπτά για να ξεκλειδώσει την άμυνα της Κηφισιάς, αλλά ακολούθως έφτασε στο 4-0 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Από τώρα στην 8αδα (highlights)!

Τα προγνωστικά που την ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στην (για πρώτη φορά στα χρονικά της στη Β' Εθνική) Κηφισιά επιβεβαίωσε η ΑΕΚ κερδίζοντας την ομάδα των Βορείων Προαστείων 4-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16»!

Αποτέλεσμα που ουσιαστικά της δίνει το «εισιτήριο» για την 8αδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τα 11 νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε εξαρχής την υπεροχή αλλά χρειάστηκε 52 λεπτά για να σκοράρει.

Κι αυτό γιατί ο Μιχελής σταμάτησε, με το πόδι, στο 7ο λεπτό τον Ανσαριφάρντ, ενώ ο Ρότα είχε δοκάρι (13') σε σέντρα -σουτ του.

Το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ αφού ο Ιρανός δεν βρήκε στόχο και ο Μιχελής επενέβη σε σουτ του Σάκχοφ.

Μετά το 20λεπτο κι αφού κόπασε η επιθετικότητα των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το ...καβούκι τους και είχαν την πρώτη τους τελική – στην παρθενική τους «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ !- σε κεφαλιά του Τετέι (μετά από σέντρα του Καλλέργη), από το ύψος του πέναλτι, που μπλόκαρε ο Τσιντώτας (29’).

Το γκολ που έλυσε το ...γόρδιο δεσμό πέτυχε (52’) ο Ανσαριφάρντ «κρεμώντας» με κεφαλιά, από το ύψος του πένάλτι, τον Μιχελή μετά από εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς.

«Λυμένοι» πια οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά μετά ζευγάρωσαν τα τέρματα τους με τον Σβάρνα. Ο διεθνής στόπερ έκοψε, με το στήθος, στο ύψος της μεσαίας γραμμής και συνδυάστηκε με τον Ανσαριφάρντ. Κι ενώ θέλησε να βρει τον Γκαρσία η κόντρα του Σμπώκου του έστρωσε την μπάλα και «κρέμασε» τον Μιχελή.

Παρά τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ (69’) με τον Τάνκοβιτς να νικά τον Μιχελή στην κλειστή του γωνιά σε γρήγορη εκτέλεση φάουλ, συρτά, του Γέβτιτς που «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα της Κηφισιάς.

Ο Γέβτιτς είχε και τρίτη ασίστ βρίσκοντας στο 73’ τον Χατζισαφί αριστερά μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο αριστερό σουτ έκανε το τελικό 4-0!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – ΚΗΦΙΣΙΑ 4-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (Σπύρος Λούης)

Σκόρερς: 52’ Ανσαριφάρντ, 57’ Σβάρνας, 69' Τάνκοβιτς, 73' Χατζισαφί

Διαιτητής: Βάτσιος (Δ. Αττικής).

Κίτρινες κάρτες: Γέβτιτς - Παπασσάβας - Ντοριβάλ

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας - Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας - Λε Ταλέκ (70’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ – Γέβτιτς (80’ Μοχαμάντ), Γκαρσία (63’ λ.τ. Άμραμπατ), Τάνκοβιτς (70’ Αραούχο) – Ανσαριφάρντ (80’ Κοσίδης).

Κηφισιάς (Νίκος Κούστας): Μιχελής, - Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης – Οικονομίδης (61’ Τζελής), Πρίτσας (46’ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61’ Κρητικός), Παπασάββας (82’ Παπαγγελής) – Τετέι (73’ Αγγελόπουλος) - Γιαννιτσάνης.