Κηφισιά - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον... ξέρανε ο Καλλέργης!

Η Κηφισιά επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, τον άφησε εκτός από τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και πανηγυρίζει μια ιστορική πρόκριση. Ο Καλλέργης το «χρυσό» τέρμα των γηπεδούχων στο 89'. 

Κηφισιά - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον... ξέρανε ο Καλλέργης!

Τη μέρα αυτή θα τη θυμούνται για πάντα οι άνθρωποι της Κηφισιάς. Η ομάδα των βορείων προαστίων έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό παιχνίδι και κατάφερε να το συνδυάσει με μια σπουδαία πρόκριση gγια τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφήνοντας εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 χάρης σε τέρμα του Μανώλη Καλλέργη στο 89' και θα μπουν στην κλήρωση του επόμενου γύρου. Χωρίς τη σπουδαία ευκαιρία η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που καλείται να ανασυγκροτηθεί ενόψει και της εντός έδρας αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League 1.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με διάθεση να δημιουργήσουν ευκαιρίες αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο μπήκαν στο ματς, Κηφισιά και Απόλλων Σμύρνης. Παιχνίδι βέβαια που τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό. Ο Ματέι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας βγήκε απέναντι από τον Μιχελή αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Μάλιστα, ο ίδιος απείλησε στο 34’ όμως ο κίπερ της Κηφισιάς είχε απάντηση.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο σουτ από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Ντοριβάλ οι οποίες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Βέρχουλστ.

Στην επανάληψη, ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε Τσιλούλη και Κάστρο με σκοπό να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή κάτι όμως που δεν το κατάφερε στον βαθμό που θα ήθελε. Η Κηφισιά δεν αισθάνθηκε απειλή και το παιχνίδι συνεχίστηκε με απόλυτη ισορροπία.

Η ομάδα των βορείων προαστίων στο 81’ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Παυλάκης έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα, ο Καλλέργης σόυταρε με τη μία και ο Βέρχουλστ με σωτήρια επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Και αφού προειδοποίησε, ο Καλλέργης στο 89’ έκανε το 1-0. Ο Παυλάκης ήταν – ξανά – εκείνος που πάτησε περιοχή με ατομική ενέργεια και έδωσε έτοιμο γκολ στον ακραίο επιθετικό της Κηφισιάς.

Ο Απόλλων προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων κράτησε το υπέρ της σκορ και στο φινάλε πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση!

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

Κάρτες: Ιωαννίδης, Ματέι, Παπαγεωργίου, Μπρ. Άλβες - Καλλέργης

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ν. Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης (81’ Παπασάββας), Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τεττέι (71’ Παυλάκης), Καραγκούνης (61’ Κρητικός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζ. Φέστα): Βέρχουλστ, Βιτλής, Ντεντάκης, Ντομίνγκες (85’ Παμλίδης), Άλβες (46’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Κάστρο), Παπαγεωργίου (46’ Κραγιόπουλος), Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Σαχλί (70’ Ιωαννίδης), Ντάουντα.