Ξάνθη-Ιωνικός 1-2: Πρόκριση με ανατροπή και τρομερό Τουράμ (highlights)

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά ο Ιωνικός είχε τρομερό Τουράμ στο τέλος και πήρε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση στους «16». Χαμένο πέναλτι και δοκάρι η Ξάνθη, τρομερά λάθη από τη διαιτησία χωρίς VAR. 

Ξάνθη-Ιωνικός 1-2: Πρόκριση με ανατροπή και τρομερό Τουράμ (highlights)

Μεγάλη πρόκριση του Ιωνικού στα Πηγάδια καθώς με ανατροπή νίκησε την Ξάνθη με 2-1 και συνεχίζει στους «16» του Κυπέλλου. Πρόκριση που ήρθε με ανατροπή και πρωταγωνιστή τον Ροτζέριο Τουράμ που στα τελευταία λεπτά πήρε... μόνος του την κατάσταση και «καθάρισε» για την ομάδα του που ήταν γενικά κατώτερη από τους Θρακιώτες. Με απίστευτα λάθη από τη διαιτησία και για τις δύο ομάδες. Δεν δόθηκε πέναλτι για την Ξάνθη (που έχασε πέναλτι και είχε δοκάρι), ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ιωνικού και ίσως έπρεπε να υπάρξει γκολ για τους γηπεδούχους σε φάση που δεν φάνηκε αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Εξαιρετική η Ξάνθη στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είχε περισσότερα γκολ από αυτό του Βαγγέλη Πλατέλλα που με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου. Οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι στο 6' με τον Ιμπραΐμι (έστειλε την μπάλα άουτ, το κέρδισε ο Τσέλιος από τον Βαλεριάνο), αλλά και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη σε πλασέ στο 31'. Ο Ιωνικός ήταν ακίνδυνος επιθετικά και είχε μόνο μία άστοχη κεφαλιά του Μύγα στο 33' και τίποτε άλλο για να ανησυχήσει ο Ίτσο.

Με τρεις αλλαγές προσώπων και σε σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα άρχισε το δεύτερο μέρος ο Δημήτρης Σπανός, με τον Ιωνικό να ανεβάζει μέτρα στο γήπεδο. Η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι στο 53' σε ανατροπή του Ιμπραΐμι από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ ο φορ της Ξάνθης έχασε ευκαιρία και στο 58'. Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, μπήκε και ο Καμπράλ για να δώσει βοήθειες, ενώ η πρώτη αλλαγή της Ξάνθης ήταν αναγκαστική αφού ο Ζάιμε Μονρόι έβλεπε την ομάδα του να λειτουργεί σωστά. Κι είχε κι άλλη στιγμή, στο 67' με το σουτ του Μονρόζ να αποκρούεται από τον Αναγνωστόπουλο.

Ο Ιωνικός άρχισε να ανεβάζει ρυθμό, ενώ αδικήθηκε κατάφωρα στο 68' όταν ο Τουράμ σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε οφσάιντ κακώς από τον βοηθό Πουλικίδη. Στο 71' ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε ξανά το σουτ του Μονρόζ και στο 76' έγινε το 1-1. Ο Άοσμαν έκανε τη σέντρα, ο Μάναλης πήρε την κεφαλιά, ο Τουράμ αρχικά δεν μπόρεσε να σουτάρει αλλά επέμεινε, κέρδισε την μπάλα και έβγαλε την ασίστ στον Ντάλσιο που εύκολα την αξιοποίησε. Στο 79' ο Τουράμ βρήκε την μπάλα στον κενό χώρο από την έξοχη πάσα του Γκοτσούλια και πλάσαρε τον Ίτσο για το 1-2 ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση.

Η Ξάνθη έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 86' όταν στο κοντινό σουτ του Κρητικού ο Βαφέας έκοψε με την μπάλα ίσως να είχε περάσει τη γραμμή. Πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, στο ριπλέι δε φάνηκε ξεκάθαρα. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Μπάτζιος στο 95! Και τελικά ο Ιωνικός άντεξε και πέρασε...

Μικρογραφία

Ξάνθη-Ιωνικός

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Σκόρερ: 26' Πλατέλλας 1-0, 76' Ντάλσιο 1-1, 79' Τουράμ 1-2

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 5' Βαλεριάνος, 11' Ιμπραΐμι, 41' Μπάσα, 59' Δόρης, 87΄Μιχαήλ

Συνθέσεις

Ξάνθη: Ίτσο, Παπάζογλου (74' Μπάτζιος), Μιχαήλ, Πολίμος, Τζανακάκης (74' Δεληγιαννίδης), Μονρόζ, Γκόμεζ, Δόρης (64' Κρητικός), Πλατέλλας, Τσέλιος (90'+1' Δημητριάδης), Ιμπραΐμι (74' Διαμαντόπουλος)

Ιωνικός: Αναγνωστόπουλος, Μύγας, Λουάν, Βαλεριάνος (61' Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46' Γκοτσούλιας), Ντάλσιο, Μπάσα (46' Βαφέας), Κιάκος, Μπογκοσιάν (46' Άοσμαν), Τουράμ, Μάναλης(85' Σάντσες)