Η απώλεια του Σωκράτη

Καθοριστική αποδείχθηκε η αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Η απώλεια του Σωκράτη

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έδειχνε καλύτερος στο γήπεδο και πολύ ήρεμος στο παιχνίδι του, αλλά η αλλαγή του Παπασταθόπουλου αποδείχθηκε καθοριστική στον τελικό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί εκτέθηκαν από τον Κρμέντσικ και μοιραία έχασαν το Κύπελλο. Άλλωστε μόλις βγήκε ο Σωκράτης και μέχρι οι παίκτες του Μαρτίνς να βρουν τα πατήματά τους ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και άρχισε να γίνεται απειλητικός. Και αφού προειδοποίησε με το δοκάρι του Σφιντέρσκι, έφτασε στο γκολ έστω με τη βοήθεια της τύχης και την απροσεξία του Εμβιλά. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν είχε τις βοήθειες που θα ήθελε από τον Μπρούμα, ο οποίος έχασε και πάλι την καλή ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» στο 0-0.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, πέτυχε γρήγορα την ισοφάριση και είχε απανωτές ευκαιρίες για την ανατροπή του σκορ, με τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο να μην μπορεί να βγει από την περιοχή του και να ανάβει λαμπάδα στο μπόι του Πασχαλάκη. Όλα αυτά ως τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Κρμέντσικ. Και το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στον ΠΑΟΚ. Με τον Κρμέντσικ να χάνει δύο απίθανες ευκαιρίες για το 2-1 σε τετ α τετ με τον Σα, αλλά οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν έμαθαν αν και γλίτωσαν. Όμως την τρίτη φορά ο φορ του «Δικεφάλου» δεν λάθεψε και χάρισε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ.

Ήταν ένας πολύ καλός τελικός και το τρόπαιο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το πήρε ο «Δικέφαλος» που εκμεταλλεύτηκε μία από αυτές και στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» ένα δεύτερο σερί νταμπλ…