Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Όποιος σκοράρει πρώτος και το κρίσιμο πεντάλεπτο

Οι συμπτώσεις των φετινών αγώνων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τι μας έχουν δείξει οι τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Όποιος σκοράρει πρώτος και το κρίσιμο πεντάλεπτο

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετρούν αντίστροφα πλέον για τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Δύο ομάδες που γνωρίζονται αρκετά καλά και δεν έχουν να κρύψουν και πολλά οι δύο προπονητές. Μπορεί οι δύο κόουτς να ετοιμάζουν εκπλήξεις, αλλά επί της ουσίας ο ένας γνωρίζει καλά τον άλλον.

Φέτος οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για πέμπτη φορά. Έχουν προηγηθεί δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι ακόμα δύο στα play off. Αυτά τα ματς, όμως, έχουν και κάποια κοινά στοιχεία που δείχνουν αρκετά τις "μάχες" Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

Πρώτα απ' όλα και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια όποια ομάδα προηγήθηκε δεν έχασε το ματς. Για να είμαστε και σωστοί τις τρεις στις τέσσερις φορές νίκησε κιόλας. Η μοναδική φορά που δεν νίκησε η ομάδα που προηγήθηκε ήταν το ματς της κανονικής περιόδου που ο Ίνγκασον άνοιξε το σκορ και ο Μπα ισοφάρισε στο 77'.

Επίσης κάτι ακόμα που έχει κάνει την εμφάνιση του στα φετινά ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι τα γκολ σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Στο 1-1 της Τούμπας η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ στο 51'. Στο 3-0 του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 50' και στο 2-0 του ΠΑΟΚ στα play off ο Ζίβκοβιτς έκανε το 1-0 στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Μοναδική εξαίρεση ήταν το ματς της 5ης Μαΐου που ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 31'. Και πάλι, όμως, η ομάδα που προηγήθηκε νίκησε.