O «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» του Ολυμπιακού!

Ο Μπρούμα έκανε με τον ΠΑΣ Γιάννινα ένα εντυπωσιακό ματς για δεύτερη σερί φορά μετά το 2-0 επί της ΑΕΚ, αλλά ξαναέβγαλε μία εικόνα ενός επιπόλαιου εξτρέμ στα τελειώματα.

O «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» του Ολυμπιακού!

Προ ημερών είχαμε γράψει για τον εντυπωσιακό Μπρούμα με την ΑΕΚ σε συνδυασμό με τον προβληματικό Μπρούμα της Τούμπας σε μία προσπάθεια να αναδείξουμε τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που παρουσιάζει, που είναι ή του ύψους ή του βάθους, λες και δεν υπάρχει μία μέση κατάσταση…

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είδαμε το εξής περίεργο: Έναν Μπρούμα που στα 67 εκ των 71 λεπτών που αγωνίστηκε ήταν μαζί με τον Ελ Αραμπί οι παίκτες – ορχήστρα του Ολυμπιακού και έναν Μπρούμα που σε διάστημα 4 λεπτών έχασε τρεις ευκαιρίες που για έναν εξτρέμ 6 εκατομμυρίων ευρώ δεν δικαιολογείται!

Συγχωρέστε μας που όποτε αναφερόμαστε στον Πορτογάλο εξτρέμ, πάντοτε βάζουμε δίπλα και την «ταμπέλα» των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, κακά τα ψέματα το οικονομικό θα κρίνει την παραμονή του ή όχι στο λιμάνι. Ο Μαρτίνς το είπε ξεκάθαρα: Τον θέλει και τη νέα σεζόν, αλλά το οικονομικό είναι ο βασικός παράγοντας για το αν θα τον δούμε και του χρόνου στα ερυθρόλευκα ή όχι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τον Μπρούμα. Εκεί που έχει την ψυχολογία με το μέρος του, εκεί που έχει κερδίσει ένα πέναλτι, εκεί που έχει πετύχει ένα κρίσιμο γκολ, εκεί όπου με την ταχύτητά του και τις ντρίπλες του έχει αναστατώσει την άμυνα του ΠΑΣ, έρχονται τρεις φάσεις εκ των οποίων τα δύο είναι ο ορισμός του «έχω πιάτο την εστία» και πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Τούμπα.

Σε 33 ματς σε σύνολο 1.900 λεπτών έχει 9 γκολ. Δεν είναι εντυπωσιακό το νούμερο, αλλά δεν είναι και κακό. Είπαμε όμως: Μιλάμε για έναν παίκτη που υποτίθεται κοστολογείται με 6 εκατομμύρια ευρώ και εκτός των εντυπωσιακών του εμφανίσεων απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, έχει και τις επιπολαιότητες στην τελική του προσπάθεια όπως με τον ΠΑΣ και τον ΠΑΟΚ.

Κόντρα στον «Άγιαξ» της Ηπείρου θύμισε κάτι από… «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ». Τα στοιχεία και οι ικανότητες του Μπρούμα είναι εντυπωσιακά, αλλά συνάμα παρουσιάζει αυτοκαταστροφικές τάσεις, λες και «παλεύει» με τον εαυτό του.

Δεν έμεινε πολύς καιρός πάντως… Ας ολοκληρωθεί με το καλό η σεζόν για τον Ολυμπιακό και την 1η Ιουνίου που είναι το «deadline για τους Πειραιώτες να απαντήσουν στην PSV αν ενεργοποιούν την οψιόν ή όχι, θα γνωρίζουμε αν ο Πορτογάλος θα βρίσκεται και του χρόνου στα μέρη μας.

Ειλικρινά αγγίζει η εικόνα του τα όρια του ανεξήγητου. Πώς καταφέρνει σε ένα ματς που πραγματοποίησε μία εμφάνιση – ποίημα και να έχει την ψυχολογία του στα ύψη, να χάνει τα… άχαστα τρεις φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Μπορεί να μην κόστισε με τον ΠΑΣ, αλλά είδαμε ότι κόστισε με τον ΠΑΟΚ. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά τα τελειώματά του ήταν άσχημα απέναντι στους Γιαννιώτες. Τα δύο πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια και το τρίτο ένα πλασέ πάνω στον Λοντίγκιν.

Προς Θεού δεν λέμε ότι αν αποφασίσει ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει, θα πρόκειται για μία κακή κίνηση. Από τη στιγμή που αρέσει στον Μαρτίνς, σε εμάς δεν πέφτει λόγος… Όμως, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ενώ πρόκειται για έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή, του αρκούν τρία-τέσσερα λεπτά για να προκαλέσει αναπόφευκτα ερωτηματικά. Είναι θέμα έλλειψης συγκέντρωσης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά…

YΓ: Για τον Ελ Αραμπί δεν υπάρχουν πλέον λόγια... Πόσο δίκιο είχε ο Μαρτίνς που δεν ήθελε να ακούει για τον Μάρκους Μπεργκ.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Τρεις διαδοχικές ευκαιρίες του Μπρούμα (vid)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Αν έχεις Ελ Αραμπί πας τελικό! (highlights)