Ολυμπιακός: Τα γκολ προκρίσεις του Χασάν και το… φεγγάρι του Μπα

Κάθε γκολ του Αχμέντ Χασάν είναι «χρυσάφι» για τον Ολυμπιακό και του έχει δώσει προκρίσεις, ενώ ο Ουσεϊνού Μπα δεν φαίνεται να είναι στην καλύτερη του περίοδο.

Ολυμπιακός: Τα γκολ προκρίσεις του Χασάν και το… φεγγάρι του Μπα

Στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και ενώ η αδρεναλίνη ήταν στο κόκκινο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει από τους παίκτες του να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν το είχε κάνει τυχαία ο Πορτογάλος, αλλά γιατί ήξερε ότι η ομάδα της Ηπείρου είναι εξαιρετική και αυτή που τον έχει δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλη τη φετινή σεζόν. Αποδείχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ότι ο ΠΑΣ ήταν η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του θεσμού. Μία ομάδα που είναι καλά δουλεμένη από έναν εξαιρετικό προπονητή και με παίκτες ρολίστες.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν με το 1-1 από τα Γιάννενα και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Δεν θεωρούμε ότι έχουν εύκολο έργο στη ρεβάνς, διότι αυτός ο ΠΑΣ δεν έχει κομπλέξ και φόβο και είμαστε σίγουροι ότι θα μπει στο Καραϊσκάκη με πλάνο πρόκρισης. Επομένως δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά από την άλλη θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Γι' ακόμα μία φορά φέτος ο Αχμέντ Χασάν σώζει τον Ολυμπιακό με ένα γκολ "χρυσάφι". Είναι ο ίδιος παίκτης που οι περισσότεροι αναθεμάτιζαν μετά τη χαμένη ευκαιρία του 11'. Όποιον επιθετικό και να ρωτήσετε, όμως, θα σας πει ότι "όλα μπαίνουν και όλα χάνονται". Έτσι έγινε και στα Ιωάννινα με τον Χασάν να χάνει το θεωρητικά εύκολο και να βάζει το απίθανο. Το έχουμε ζήσει αυτό και με άλλους σπουδαίους φορ του παρελθόντος που δεν θα μπούμε στη διαδικασία να τους συγκρίνουμε, διότι θα είναι ιεροσυλία.

Ο Χασάν έχει σκοράρει στα χασομέρια του εντός έδρας ματς με τη Μαρσέιγ και έδωσε μία πρόκριση στον Ολυμπιακό. Σκόραρε στο φινάλε του ματς με τη Αϊντχόφεν και έδωσε μία ακόμα πρόκριση στους Πειραιώτες, αλλά έλειπε από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ λόγω τραυματισμού. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έβαλε το γκολ στα χασομέρια της εντός έδρας αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χάρισε μία σημαντική νίκη στην ομάδα του. Ο Αιγύπτιος είχε βάλει και τα δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη για το Κύπελλο και αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ σημαντικό για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός.

Ο Χασάν μπορεί να μην είναι ο φορ που θα ξεσηκώσει τον κόσμο, αλλά τα γκολ του είναι χρυσάφι και έναν τέτοιον παίκτη τον έχεις ανάγκη στο ρόστερ σου. Από την άλλη ο Ουσεϊνού Μπα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ότι δεν είναι καλά. Η εικόνα του στο ΟΑΚΑ μπορεί να πέρασε στα… ψιλά λόγω του 5-1, αλλά είναι μέσα στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ που ακυρώνεται και έχει κακές απομακρύνσεις σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και λάθος μεταβιβάσεις που έβαλε σε περιπέτειες τον Σεμέδο.

Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο Μπα και το έδειξε και στα Γιάννενα. Στο ξεκίνημα του ματς κάνει λάθος και χάνουν ευκαιρία οι Γιαννιώτες, κάνει λάθος εκτίμηση στην δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο που "τρώει" την κάθετη πάσα και φυσικά κάνει και το πέναλτι. Γενικά δείχνει ότι δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ή δεν του βγαίνει ο σχηματισμός με τους τρεις στόπερ.