Πρόταση του Ολυμπιακού για τελικό Κυπέλλου τη Δευτέρα του Πάσχα

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση προκειμένου να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού και να τελειώσει μία εβδομάδα νωρίτερα η αγωνιστική περίοδος.

Πρόταση του Ολυμπιακού για τελικό Κυπέλλου τη Δευτέρα του Πάσχα

Ο Ολυμπιακός έκανε επίσημη πρόταση να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο αγώνας που θα κρίνει τον νέο κάτοχο του τροπαίου έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες κατέθεσαν μία πρόταση στη Super League ο τελικός να γίνει στις 3 Μαΐου, δηλαδή την αργία της Δευτέρας του Πάσχα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αναλύσει ποδοσφαιρικά το θέμα και κατέληξαν να καταθέσουν τη συγκεκριμένη πρόταση με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν δεχτούν και οι υπόλοιπες ομάδες να γίνει ο τελικός στις 3 Μαΐου τότε η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 15 του ίδιου μήνα και οι ομάδες θα κερδίσουν μία εβδομάδα διακοπών που είναι σημαντικό ενόψει της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας.

Οι ελληνικές ομάδες μη ξεχνάμε ότι ρίχνονται τον Ιούλιου στη μάχη των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει να παίξει στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή στον πρώτο προκριματικό. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένοι για τις 6 και 27 Απριλίου. Ακόμη κι έτσι μπορεί να γίνει ο τελικός στις 3 Μαΐου, αλλά μπορεί να γίνει και αλλαγή στις ρεβάνς και να διεξαχθούν στις 20-21 Απριλίου. Για να συμβεί αυτό και να ανοίξει η 21η Απρίλη θα πρέπει να γίνει μία μετατόπιση αγωνιστικών για τις 14 και 18 Απριλίου. Η πρώτη ημερομηνία έχει μείνει κενή για το ενδεχόμενο πρόκρισης του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκονται στα ημιτελικά του θεσμού άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση του Ολυμπιακού. Δεν έδωσαν κάποια απάντηση, διότι πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό ζήτημα και θα πρέπει να μιλήσουν πρώτα με τους προπονητές τους.

Επίσης ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε επαφή και με την Cosmote TV που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Δευτέρα του Πάσχα είναι μία ημέρα εμπορική, αφού είναι αργία και ο κόσμος βρίσκεται σπίτι του και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι. Αναμένεται η οριστική απάντηση των ομάδων και αν είναι θετική η Super League θα πρέπει να στείλει το σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ και εκείνη να πάρει την οριστική απόφαση.