Ολυμπιακός - Άρης: Φουλ rotation και 4-4-2 ο Μαρτίνς

Ενδεκάδα...Κυπέλλου ετοιμάζει για απόψε (10/2, 21:30) στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη ο Πέδρο Μαρτίνς, με πολλές αλλαγές και δύο φορ. Γιατί το κάνει και τι θέλει να δείξει. 

Ολυμπιακός - Άρης: Φουλ rotation και 4-4-2 ο Μαρτίνς

Την εμπιστοσύνη προς όλο το ρόστερ του δείχνει ο Πέδρο Μαρτίνς με την απόφασή του, με βάση τις δοκιμές στην προπόνηση και με την υποσημείωση ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει τελικά κάτι διαφορετικό, να παρατάξει εντελώς διαφορετική ενδεκάδα από αυτή του πρωταθλήματος στην αναμέτρηση με τον Άρη. Διότι ο Πορτογάλος τεχνικός αυτό σκέφτεται. Ήδη έχει αποκλείσει από την αποστολή τους Σα, Βαλμπουενά και Εμβιλά, όπως και τον Ανδρούτσο με τον ανέτοιμο Μπρούμα. Και το πιθανότερο είναι ότι πλην Μπα (για να τον τεστάρει μαζί με τον Σωκράτη) δεν θα βάλει βασικό κανέναν άλλον από τους... βασικούς. Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί θα βρίσκονται στον πάγκο, διαθέσιμοι για αν και εφόσον χρειαστεί.

Καμία υποτίμηση δεν υπάρχει από τον Μαρτίνς ούτε στον Άρη ούτε στη σημασία του αγώνα. Επί της ουσίας άλλωστε αυτό το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, διότι την ερχόμενη Κυριακή (14/2) θα μετράει μόνο το γόητρο και τα ρεκόρ, με τη διαφορά που ήδη έχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος σίγουρα θέλει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του ενόψει PSV, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι επιθυμεί να δείξει ότι δεν ήταν απλά λόγια όσα είχε πει για την ανάγκη βοήθειας απ' όλο το ρόστερ. Δείγμα εμπιστοσύνης είναι η επιλογή του να ξεκινήσει με 4-4-2 και Κρίστινσον - Λαλά, Σωκράτη, Μπα, Χολέμπας - Μπουχαλάκη, Τιάγκο, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι - Χασάν, Κάιπερς. Άλλωστε τους περισσότερους από αυτούς τους παίκτες, δεν τους λες και... εναλλακτικές επιλογές.

Περιμένοντας τις οριστικές αποφάσεις για την 11αδα του Ολυμπιακού, το συμπέρασμα είναι αυτό που αναλύσαμε παραπάνω. Ξεκούραση για κάποιους, εμπιστοσύνη σε όλους. Αν θα αποδειχτεί σωστό ή λάθος, θα το ξέρουμε αργά απόψε...