Ολυμπιακός: Κάτι έδειξε ο Πέπε, αλλά έχει δρόμο…

Ο Πέπε ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που περνούσε τεστ στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Έχει ποιότητα ο Πορτογάλος χαφ του Ολυμπιακού, αλλά έχει δρόμο μπροστά του.

Ολυμπιακός: Κάτι έδειξε ο Πέπε, αλλά έχει δρόμο…

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό παρουσίαζε τεράστιο ενδιαφέρον, διότι σε αυτό πήραν χρόνο αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν ελάχιστα λεπτά στα πόδια τους μέχρι τώρα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο Πέπε. Και κακά τα ψέματα, αλλά η πλειοψηφία αυτόν περίμενε να δει.

Πριν μερικούς μήνες ο Ολυμπιακός έδωσε πολύ μεγάλη "μάχη" για να τον πάρει από τη Γκιμαράες και το σημαντικότερο είναι ότι επένδυσε κάτι περισσότερο από 3,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Ο Πέπε μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και την πίστη του Πέδρο Μαρτίνς. Πάμε όμως στα του Αγρινίου, διότι όλα αυτά τα ξέρουμε.

Πάτησε χορτάρι για πρώτη φορά μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Τότε βρίσκουμε την τελευταία του συμμετοχή όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία. Δεν έγινε μέρος του ροτέισον όλο αυτό το διάστημα και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει από αυτόν να δει πολλά.

Ο Πέπε στο Αγρίνιο είχε έναν ρόλο μπροστά από τους δύο στόπερ. Αυτός πήρε τις περισσότερες πρώτες πάσες και αυτός ανέλαβε τον ρόλο να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού από την άμυνα. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για έναν παίκτη με καλές μεταβιβάσεις είτε μακρινές, είτε κοντινές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές καλές πάσες στο ενεργητικό του και μία ωραία στην πλάτη της άμυνας που πήγε να δημιουργήσει καταστάσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς του ανέθεσε όλες τις στατικές φάσεις. Αυτός ανέλαβε να εκτελέσει τα κόρνερ και τα φάουλ. Μάλιστα από μία καλή εκτέλεση φάουλ ο Σισέ έβαλε το πρώτο του φετινό γκολ και τρίτο του Ολυμπιακού στο ματς του Αγρινίου. Για να μην το κουράζουμε ο Πέπε είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής με πολύ καλή πάσα. Δεν είναι γρήγορος, αλλά το σημαντικότερο είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Αν και βρίσκεται αρκετούς μήνες στην Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι ακόμη δεν έχει ξεψαρώσει.

Εκεί ίσως να εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδοσφαιριστή. Ο Πέπε έχει καλά στοιχεία ως χαφ, έχει καλή πάσα, αλλά ακόμα θέλει βελτίωση. Είναι ένας πιο… σοφτ χαφ και αυτό θέλει να του το αλλάξει ο προπονητής του. Τον θέλει πιο δυνατό να μπαίνει με ορμή στις μονομαχίες. Δεν θέλει να φοβάται να βάλει τα πόδια του σε μία κόντρα και σε μία διεκδίκηση της μπάλας. Έχει δρόμο ο Πέπε, αλλά έχει και ποιότητα…