Έφυγε από τη μέση ένας «βραχνάς»

Το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό γράφτηκε στο Αγρίνιο με το 3-0 επί του Παναιτωλικού, δίνοντας το δικαίωμα στον Μαρτίνς να κάνει ακόμα πιο εκτεταμένο ροτέισον με παιδιά από την ομάδα νέων στη ρεβάνς του Φαλήρου.

Έφυγε από τη μέση ένας «βραχνάς»

Μεγάλος «βραχνάς» ήταν το παιχνίδι του Αγρινίου. Σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε ξαφνικά το Κύπελλο και οι Πειραιώτες κλήθηκαν να κάνουν άλλο ένα ταξίδι (το τέταρτο στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου και το τρίτο οδικό με τους παίκτες στριμωγμένους στο πούλμαν), το οποίο ολοκληρώθηκε ιδανικά.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3: «Φρέσκος» και ωραίος

Το τελικό 3-0 ήταν το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να γραφτεί κόντρα στον Παναιτωλικό, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς και δίνοντας τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει -που λέει ο λόγος- κάποια παιδιά από την Κ20 στο αρχικό σχήμα στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Καραϊσκάκη σε δύο εβδομάδες. Μπορεί π.χ. τον Σουρλή να τον δούμε στην ενδεκάδα στο Φάληρο.

Το σημαντικότερο είναι ότι καθάρισε την πρόκριση και πλέον δεν έχει το άγχος ο Μαρτίνς ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει αναγκαστικά κάποια από τα βασικά του «όπλα» για να ξεμπερδέψει με την πρόκριση, όπως είχε συμβεί πέρσι τον Φεβρουάριο με την Λαμία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε κάθε λόγο να νιώθει ανακουφισμένος μετά το παιχνίδι και να λέει ότι έμεινε ευχαριστημένος από τη συνολική παρουσία των παικτών του. Πράγματι, ο Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε στην Αιτωλοακαρνανία, είχε αρχή, μέση και τέλος…

Από εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι θα είχε έλλειψη συνοχής και «χημείας» λόγω των πολλών φρέσκων προσώπων, έδειξε το ακριβώς αντίθετο.

Εξαιρετικός ο Μπρούμα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πολύ καλές επαφές με την μπάλα ο Πέπε (είχε και αστοχίες βεβαίως), ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ανδρούτσος ως δεξί μπακ (όχι ότι ήταν κακός στο πρώτο), ενώ και ο Βρουσάι συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις, δικαιώνοντας συνεχώς τον Μαρτίνς που επέμενε για την παραμονή του το καλοκαίρι.

Μέχρι και οι φευγάτοι Κάιπερς και Λοβέρα έβγαλαν διάθεση στο χορτάρι, μολονότι γνώριζαν ότι θα ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι – εκτός απροόπτου – με τα ερυθρόλευκα.

Η ουσία είναι ότι για τον Ολυμπιακό έφυγε ένας μεγάλος «βραχνάς». Βλέπετε, η ρεβάνς θα διεξαχθεί ανάμεσα στο ματς της Ριζούπολης (κι ενώ θα έχει ήδη προηγηθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο) και στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ που ψάχνει να κάνει το… μπαμ σε ένα ματς απέναντι σε κάποιον «μεγάλο». Είχε λοιπόν κάποιο νόημα να βάλει άλλον έναν «πονοκέφαλο» ο Μαρτίνς στο κεφάλι του; Οι παίκτες του ήταν πειθαρχημένοι και πέρασαν σαν σίφουνες από το Αγρίνιο, ξεμπερδεύοντας με την πρόκριση από το πρώτο ματς.

ΥΓ: Ό,τι και να πούμε για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο είναι ελάχιστο… Ο τρόπος με τον οποίο έμπαινε στις φάσεις, ήταν λες και έπαιζε τελικό! Ο πολύπειρος στόπερ μετράει τους τελευταίους του μήνες στο χορτάρι και απολαμβάνει κάθε του στιγμή.

YΓ 2: Φυσικά την Κυριακή (24/1) στο Περιστέρι τον περιμένουν πολύ πιο δύσκολα τον Ολυμπιακό απ’ ό,τι συνάντησε στο Αγρίνιο. Απ’ όλους όσους έπαιξαν με τον Παναιτωλικό, μόνο οι Βρουσάι και Μπρούμα έχουν πιθανότητες να ξεκινήσουν.