Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό

Και στον τελικό  με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε χαρακτήρα και έδειξε πως είχε τον τρόπο να πάρει το τρόπαιο. Η ανηφόρα που έχει να ανέβει και το ποδόσφαιρο που παίζει μόνο στο χορτάρι.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό

Όλα ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού για τον τελικό με την ΑΕΚ.

Δεν έγινε το ματς τη στιγμή που ήταν σε τρομερή κατάσταση και υπερείχε των «κιτρινόμαυρων» και υποχρεώθηκε να το παίξει χωρίς βασικά του στελέχη, διότι έφυγαν με μεταγραφή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεση του τον Ομάρ, τον Τσιμίκα, τον Γκιγιέρμε, που άλλαξαν φανέλες, τον Σα που τραυματίστηκε και τον Σεμέδο που ήταν εκτός για μεγάλο διάστημα.

Αυτός ο τελικός υποβαθμίστηκε πολύ, όμως, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αποδείχτηκε πως οι νίκες έρχονται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία.

Και αυτό ισχύει για όλες τις πλευρές, διότι η εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Αυτή η ομάδα του Μαρτίνς σου δίνει την εντύπωση πως όποτε και να παίξει θα ξέρει τι θα κάνει για να πάρει το παιχνίδι.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights του αγώνα

Όπως πήρε το πρώτο παιχνίδι μετά την καραντίνα, στην Τούμπα, όπως θα διεκδίκησε μέχρι τέλους το ματς με τη Γουλβς και μπορεί να είχε άλλη τύχη αν δεν είχε κάνει το πέναλτι ο Αλέν. Έτσι και στο Βόλο πήρε το ματς με την ΑΕΚ.

Ένας Ολυμπιακός κυνικός με σωστή τακτική που αν ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις τελικές τους προσπάθειες θα μπορούσαν να έχουν δώσει διαστάσεις θριάμβου σε αυτή τη νίκη.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς με την ΑΕΚ;

Έσφιξε την άμυνα του, θωράκισε τα άκρα του με τον Μασούρα και τον Ραντζέλοβιτς δεν τον έπιασε πανικός στο αναμενόμενο δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ και της έκοψε τα πόδια στο 9’ με τον Ραντζέλοβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τρόπαιο και σφράγισαν την πετυχημένη αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Από εδώ και πέρα, όμως τους περιμένει ένας δύσκολος δρόμος.

Ήδη την Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι για τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία πολύ δύσκολη αποστολή μπροστά τους, να φτιάξουν την ομάδα που θα κρατηθεί στην κορυφή και την επόμενη σεζόν και θα συνεχίσει αυτό που έκανε την προηγούμενη.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, διότι την επόμενη εβδομάδα θα παίξει την πρώτη ζαριά για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και παράλληλα θα πρέπει να χτίζει και τη νέα ομάδα, να βρίσκει ομοιογένεια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν να ανέβουν μεγάλη ανηφόρα, όμως και με το ματς στο Βόλο έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να φτάσουν ξανά στην κορυφή.

*Η βραδιά στο Βόλο ήταν σπουδαία για τον Βασίλη Τοροσίδη. Έβαλε τέλος σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα με τίτλους και σπουδαία παρουσία σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως το ιταλικό.

*Αυτός ο Μπρούνο που είδαμε και στον τελικό με την ΑΕΚ αν μη τι άλλο έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και έχει βάλει δύσκολα στον Πέδρο Μαρτίνς.

*Πόσο εύκολο θα είναι για τους Πειραιώτες να κρατήσουν τον Καμαρά στην ομάδα και τη νέα σεζόν; Και στον τελικό ήταν συγκλονιστικός ο Αφρικανός, ο κορυφαίος του γηπέδου. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον του στον Πειραιά.