ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Με παλιά ρόστερ αλλά με νέους κανονισμούς διαιτησίας!

Η διαιτητική ομάδα του σημερινού τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα κάνει διαχείριση του αγώνα βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουν ήδη από τον Ιούνιο.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Με παλιά ρόστερ  αλλά με νέους κανονισμούς διαιτησίας!

Έπειτα από πολλές περιπέτειες και αναβολές, απόψε (12/9) στις 9:00 διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό στάδιο!

Μολονότι όμως οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν με τα ρόστερ της περασμένης σεζόν, στο σημερινό σπουδαίο παιχνίδι θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί διαιτησίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει τους διαιτητές του τελικού για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς είχαν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του καλοκαιριού και ήταν στη διακριτική ευχέρεια κάθε λίγκας να αποφασίσει αν θα κάνει χρήση αυτών με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Οι τροποποιήσεις αφορούν

Το χέρι

Αν σημειωθεί γκολ έπειτα από ακούσια επαφή με το χέρι, αυτό θα ακυρωθεί. Επίσης, θα καταλογίζεται φάουλ κάθε ακούσια επαφή με το χέρι, ασχέτως αν το χέρι βρίσκεται σε αφύσικη θέση, πάνω από τους ώμους ή μακριά από το σώμα. Η μόνη εξαίρεση θα βρίσκεται αν κάποιος παίκτης αγγίξει την μπάλα με το χέρι που χρησιμοποιείται σε στήριξη και αυτό εφάπτεται με το σώμα ή αν χτυπήσει με την μπάλα το χέρι του έπειτα από δική του επαφή με αυτήν.


Το πέναλτι

Αν ο τερματοφύλακας κάνει κάποια παράβαση όσον αφορά τη στάση του πριν το χτύπημα και η μπάλα δεν βρει δίχτυα, δεν θα υπάρξει επανάληψη, παρά μόνο στην περίπτωση που έχει επηρεάσει ξεκάθαρα τον εκτελεστή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και αποφασιστεί επανάληψη του πέναλτι, ο τερματοφύλακας θα δεχθεί παρατήρηση. Αν το επαναλάβει, θα δεχθεί κίτρινη κάρτα. Αν ένας παίκτης έχει δεχτεί κίτρινη κάρτα νωρίτερα κατά την διάρκεια του αγώνα και δεχτεί ακόμη μία επειδή μπήκε νωρίτερα στην περιοχή κατά την εκτέλεση ενός πέναλτι, δεν θα αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το VAR

Οι διαιτητές παροτρύνονται να χρησιμοποιούν την τεχνολογία όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ του διαιτητή και των ανθρώπων που ελέγχουν τις υπηρεσίες του VAR.

Στα φάουλ

Αν κάποιος παίκτης δεν συμμορφώνεται με την απόσταση των 4 μέτρων από τον εκτελεστή ενός πλαγίου άουτ, θα παίρνει κίτρινη κάρτα. Αν ο διαιτητής μετά από ένα φάουλ επιτρέψει τη γρήγορη εκτέλεσή του, τότε ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση δεν θα δέχεται κίτρινη κάρτα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που υπάρξει πλεονέκτημα. Αν ένας τερματοφύλακας σηκώσει την μπάλα στον αέρα, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου, και ένας συμπαίκτης του του την γυρίσει με το στήθος ή το κεφάλι και ο keeper την μπλοκάρει, τότε το ελεύθερο επαναλαμβάνεται.