O Κάιπερς ξυπνάει μνήμες στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μπιορν Κάιπερς θα είναι ο διαιτητής του τελικού με την ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό τον θυμούνται από τα παιχνίδια τους με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σάλκε.

O Κάιπερς ξυπνάει μνήμες στον Ολυμπιακό (vids)

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της UEFA ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Ο Μπιορν Κάιπερς θεωρείται κορυφαία σφυρίχτρα στην Ευρώπη και έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Επίσης είναι συνιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και ενός κομμωτηρίου.

Ο Ολλανδός Κάιπερς διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Μπιορν Κάιπερς είναι διαιτητής από το πάνω ράφι και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της UEFA. Οι πιο πρόσφατες μνήμες που υπάρχουν από τον 47χρονο ρέφερι έχουν να κάνουν με τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Στο ματς που έγινε στις 24 Ιουνίου στο "Γ. Καραϊσκάκης" οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 2-0 και είχαν πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ολλανδός ρέφερι στην καριέρα του έχει παίξει τον τελικό του Champions League της σεζόν 2013-2014 ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και τον τελικό του Europa League της σεζόν 2017-2018 ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κάιπερς έγινε διεθνής το 2006 και στην καριέρα του έχει σφυρίξει πάνω από 150 διεθνείς αγώνες.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο έχουν να τον θυμούνται και από ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Στις 21 Νοεμβρίου 2012 ο Ολλανδός είχε διευθύνει το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σάλκε στο οποίο οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με σκορ 1-0. Σε εκείνο το ματς είχαν πολλά παράπονα οι "ερυθρόλευκοι" από τον Ολλανδό. Στο δεύτερο ημίχρονο εκείνο του αγώνα και με το 0-0 να παραμένει ο Κάιπερς δεν είχε καταλογίσει πέναλτι στον Αμπντούν από μαρκάρισμα του Ματίπ. Για εκείνη τη φάση φώναζαν τότε οι Πειραιώτες.

Βέβαια ο μεγαλύτερος ντόρος είχε δημιουργηθεί στις 19 Μαρτίου 2014. Στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League. Οι Πειραιώτες φώναζαν τότε για το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 από τους Άγγλους και στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Χολέμπας. Ακόμη ήταν έντονες οι διαμαρτυρίες τους και για το φάουλ από το οποίο προήλθε το 3-0.

Μάλιστα μετά από εκείνο το παιχνίδι στον διαιτητή είχε ασκηθεί κριτική και από τον Τύπο της Ολλανδίας τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είχε δίκιο να φωνάζει για τον Μπιορν Κάιπερς. Σε δύο ευρωπαϊκά ματς, δηλαδή δεν έχει δώσει ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ έχει καταλογίσει εις βάρος του ένα ακόμα που αμφισβητήθηκε έντονα.