Ολυμπιακός: Άλλο οι δοκιμές και άλλο ο τελικός για τον Μαρτίνς

Οι δοκιμές που έκανε στα φιλικά του Ολυμπιακού έδειξαν πως ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να πάει με τη γνωστή συνταγή στον τελικό με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Άλλο οι δοκιμές και άλλο ο τελικός για τον Μαρτίνς

Μετά την προπόνηση της Τρίτης (8/9) ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε τον Ρέντη για να δώσει το παρών στον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό. Στην ομιλία του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έδειξε καμία απολύτως διάθεση να υποτιμήσει τον τελικό με την ΑΕΚ. Αντίθετα ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του και τον Πέδρο Μαρτίνς να κατακτήσουν το τρόπαιο για να δώσουν χαρά στον κόσμο.

Και ο Πορτογάλος προπονητής από τις 18 Αυγούστου όταν γύρισε η ομάδα του Πειραιά στις προπονήσεις είχε τονίσει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το τρόπαιο. Το ματς του Σαββάτου το ξέρει πολύ καλά ότι έχει ιδιαιτερότητες και δεν είναι απλή ιστορία. Για τους "ερυθρόλευκους" αυτό το παιχνίδι θα είναι το τρίτο που δίνουν από τότε που ξεκίνησε η προετοιμασία τους. Έχουν προηγηθεί τα φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο στα οποία προβλημάτισε ο Ολυμπιακός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε αυτά τα δύο τεστ έχει δοκιμάσει δύο διαφορετικά σχήματα, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας. Με τον ΠΑΣ έπαιξε με 3-4-3 και το σύστημα δεν τσούλησε καθόλου με την ομάδα να βγάζει αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Με τον Ατρόμητο έπαιξε 4-4-2 και επίσης είχε τα ίδια θέματα.

Τι θα κάνει στον τελικό με την ΑΕΚ; Αυτή τη στιγμή η εικόνα που βγαίνει είναι πως τίποτα από τα δύο παραπάνω δεν σκοπεύει να παίξει στο Πανθεσσαλικό. Το πιθανότερο σχήμα είναι το 4-2-3-1, ενώ πιθανότητες έχει και το 4-3-3, αλλά δεν βγαίνουν τα πρόσωπα. Δηλαδή για να παίξει με 4-2-3-1 θα πάει σε μία ενδεκάδα με Τζολάκη, Μπρούνο, Σισέ, Μπα, Τοροσίδη, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Μασούρα, Φορτούνη, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Για να πάει σε ένα σύστημα 4-3-3 θα πρέπει να κρατήσει την ίδια και να βάλει μπροστά τους Μπουχαλάκη, Καμαρά, Καφού, Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Θα είναι έκπληξη αν ξεκινήσει με τον Καφού στον τελικό.