Επίθεση Ολυμπιακού σε ΕΠΟ: Όχι ξέφραγο αμπέλι ο τελικός

Την Παρασκευή (28/8) θα συμφωνηθούν οριστικά τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τι ειπώθηκε από τον Κώστα Καραπαπά στη σύσκεψη, οι κατηγορίες σε βάρος της ΕΠΟ.

Επίθεση Ολυμπιακού σε ΕΠΟ: Όχι ξέφραγο αμπέλι ο τελικός

Ευθείες κατηγορίες από πλευράς Ολυμπιακού εναντίον της ΕΠΟ για τη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου υπήρξαν και την Τρίτη (25/8) στη σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Με τους Πειραιώτες (Καραπαπάς, Σιντιχάκης οι εκπρόσωποί τους) να αντιδρούν έντονα στην παρουσία στο γήπεδο ατόμων που δεν έχουν σχέση με τον αγώνα. Και ζήτησαν να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων, όπως συνέβη και στον τελικό του Champions League. Επιπλέον ο Ολυμπιακός κατηγόρησε την ομοσπονδία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ. Τελικές αποφάσεις για τα μέτρα θα ληφθούν στη σύσκεψη της Παρασκευής (28/8), με την Αστυνομία να είναι πάρα πολύ αυστηρή σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλυτη τήρηση της μικρότερης δυνατής παρουσίας ανθρώπων στο γήπεδο, λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, τόνισε στη σύσκεψη ανάμεσα στις ομάδες στην ΕΠΟ και στην Αστυνομία:

«Πάμε σε ένα τελικό που έχει ήδη ξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φροντίστε εσείς της Ομοσπονδίας να μην το ξεφτιλίσετε ακόμα παραπάνω. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα τάξης ελπίζω ότι η αστυνομία αυτή τη φορά θα κάνει τη δουλειά της και το πιστεύω, δεν το ελπίζω απλώς. Θυμίζω ότι εδώ στο ίδιο γήπεδο, ζήσαμε έναν τελικό ντροπής όταν οι προσκλήσεις της ΕΠΟ μοιράστηκαν σε κάτι φουσκωτούς και στον υπόκοσμο, ενώ άνοιγαν οι πόρτες από σεκιούριτι για να περάσουν δεκάδες οπαδοί.

Σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτές τις συνθήκες τα πράγματα είναι απλά. Δέκα άνθρωποι από κάθε ομάδα και τέλος. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε τους Διακοφώτηδες στο γήπεδο. Εδώ έγινε τελικός Champions League και ήταν πέντε άτομα από την UEFA. Τα μέλη της Εκτελεστικής τι θέλουν; Να δουν από κοντά πως ξεφτίλισαν έναν ιστορικό θεσμό;

Σεκιούριτι, περίεργοι με καρτελάκια και άλλα τέτοια που μπορεί κάποιος να μηχανεύεται, ξεχάστε τα. Όπως σας είπα και πριν αρκετά ξεφτιλίσατε και πάλι το ποδόσφαιρο. Δείτε τον αγωνιστικό χώρο. Βγες κύριε υπεύθυνε της ΕΠΟ τώρα να δεις το χωράφι. Τι κάνατε για τον αγωνιστικό χώρο; Τίποτα. Και αφήσατε να γίνει και φιλικό! Να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο… Δώστε μας λοιπόν ένα χαρτί να δούμε τι έχετε κάνει για τον αγωνιστικό χώρο. Ποιες είναι οι ενέργειες σας. Ξαναλέω δέκα και δέκα από κάθε ομάδα και τέλος. Φέρτε και δυο από το συμβούλιο να κρατάνε την κούπα να μας τη δώσουν. Ευχαρίστησή μας.

Επίσης λέτε ότι 12 στελέχη θα έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ποιοι και για ποια δουλειά; Έχουν ελεγχθεί με τα προβλεπόμενα τεστ; Εμείς στα δικά μας αποδυτήρια δεν θέλουμε κανέναν. Μας έχετε στείλει ένα πρωτόκολλο και βιαστήκατε να το περάσετε και από την υγειονομική. Είπατε ότι θα βασιστείτε στο πρωτόκολλο της Super League που κατά κοινή ομολογία λειτούργησε. Όμως εδώ βλέπουμε παράξενες αναφορές. Τι σημαίνει για παράδειγμα το ότι η ΕΠΟ μπορεί να δηλώσει και άλλους παρόντες αν το κρίνει; Ποιους; Πότε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέτε; Σε αγώνα που δεν μπορούν να έρθουν οι οικογένειες των παικτών, μας λέτε ότι μπορεί να έρθουν σκάουτερ;».

Από τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. τονίστηκε κατηγορηματικά ότι «κατηγορίες τύπου… «λοιποί συγγενείς» δεν μπορεί να υπάρξουν. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια λόγω πανδημίας και δε δεχόμαστε γενικότητες. Θα μας δώσετε ονομαστική λίστα την Παρασκευή. Συγκεκριμένη και με ό,τι προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα». Από την Αστυνομία υπήρχε μεγάλη απορία για το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί ακόμη από την ομοσπονδία το πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή του τελικού.